Din oras

Politistii locali verifica plata parcarii prin SMS de pe mobil

Primaria Cluj-Napoca cumpara telefoane si tablete pentru politistii locali, pentru verificarea platii parcarii prin SMS.

De cateva zile, clujenii au posibilitatea sa isi plateasca locul de parcare din zona centrala si prin SMS, de pe telefonul mobil. Pentru verificarea platii, Politia Locala va fi dotata cu mai multe telefoane mobile si tablete, cumparate de institutie.

In acest scop, Primaria Cluj-Napoca a demarat procedura de achizitie publica, pentru echipamente mobile, in valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Politistii locali vor fi dotati cu 5 telefoane mobile si 10 tablete, cu sisteme de operare Android.

Plata parcarii prin SMS se face trimitand un mesaj la numarul 7420, din orice retea de telefonie mobila, tariful nui SMS fiind de 0,45 de euro, plus TVA. In mesaj se trece o cifra aferenta zonei II sau II si numarul de inmatriculare al masinii, dupa care pe telefon va veni mesajul de confirmare a platii.

Proiectul a fost implementat contra sumei de 18.000 de lei de firma SC Piconet SRL, o societate comerciala din Timisoara.

Aceeasi firma a implementat sistemul de plata a parcarii prin SMS si la Politia Locala a municipiului Bacau, Timisoara, Oradea, Satu-Mare, Arad, Brasov, Baia Mare si Bistrita.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *