Din oras

Politistii au amendat "rechinii" din aeroport

La o zi dupa ce Ziar de Cluj scria despre ilegalitatile pe care o parte dintre taximetristii ce intampina pasagerii la Aeroportul International Avram Iancu le practica, politistii locali au decis sa actioneze in zona. Ieri, angajatii primariei au efectuat verificari in incinta aeroportului si au aplicat zeci de amenzi. 

Angajatii companiei de taximetrie Activ Taxi reusesc sa-i insele, de ani buni, pe cei ce ajung in capitala Ardealului cu avionul, dar si pe reprezentantii autoritatilor locale – cele mai multe dintre masini circula fara autorizatie din partea Primariei. Asta au constatat si politistii, care au descoperit ieri patru astfel de cazuri. 

„In urma verificarii documentelor prevazute de lege, din cei 35 de conducatori auto controlati, au fost identificati patru conducatori auto care nu detineau autorizatia necesara pentru a  desfasura activitate de transport persoane in regim de taxi”, anunta reprezentantii municipalitatii.

Racoleaza clientii dupa cum vor muschii lor. Coboara din masini, intra in terminal, le iau oamenilor bagajele, desi nu avem voie sa facem asta”, declara, pentru Ziar de Cluj, un taximetrist care sustine ca „stau cu ceasul intre scaune si cand ajung la destinatie cer cat au ei chef: 60 – 90 – 100 de ei. Daca clientul refuza sa plateasca ii spun: „Vrei sa platesti suma de pe ceas?”. Si ceasul arata o suma enorma, pentru ca ei il pornesc cu mult inainte de a urca clientul”. 

Primaria a mai anuntat ca politistii au constatat si alte nereguli cu ocazia acestor verificari, cum ar fi: lipsa asigurarii persoanelor si a bunurilor acestora, nerespectarea standurilor aprobate sau lipsa ecusonului. 

Faptele constatate au fost santionate contraventional, fiind incheiate 17 procese verbale de constatare a contraventiei, in valoare de 7.200 lei.

sursa foto: stiridecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *