Politica

Lucia Cojocaru, presedintele Sindicatului Liber al Invatamantului Preuniversitar, este cel de-al saselea consilier local al miscarii "Pentru Cluj". Curajoasa, ferma, implicata

Lucia Cojocaru, unul dintre cei mai cunoscuti si bataiosi sindicalisti din Cluj-Napoca, a decis sa se implice in miscarea locala „Pentru Cluj” si sa candideze la functia de consilier local.

 

„Aceasta Doamna, cu „D” mare, este un castig enorm pentru miscarea noastra ce isi propune schimbarea clasei politice locale cu oameni competenti si bataiosi, iubitori de Cluj si de oameni. Aceasta femeie exceptionala a reusit ca lider intr-un domeniu confiscat deja de barbati, si si-a pastrat mereu curate principiile. In calitate de lider al dascalilor din judet, Lucia Cojocaru a luptat mereu din strada cu guvernele care ignorau nevoile dascalilor. Si a facut-o eficient in ultimii 15 ani de cand este lider de sindicat. „Pentru Cluj” primeste o infuzie de competenta ce, speram noi, ii va convinge pe toti cei implicati in invatamantul clujean sa o voteze pe Lucia Cojocaru si sa o trimita in Consiliul Local pentru ca dumnealor sa aiba acolo un reprezentant integru si luptator la masa deciziilor”, a spus Liviu Alexa, initiatorul miscarii locale „Pentru Cluj”.

 

„Vreau sa ii multumesc lui Liviu Alexa ca m-a onorat cu aceasta invitatie, asta in primul rand. Apoi, as vrea sa le transmit clujenilor ca va fi o onoare sa ii reprezint. Ca o clujeanca get-beget, simt ca sunt responsabila sa ma implic, sa lucrez in folosul lor.

In ceea ce priveste sistemul de invatamant, vreau sa fiu un actor implicat care sa faca administratia locala sa inteleaga ca e nevoie de mai multa implicare a orasului in buna functionare a unitatilor de invatamant. Este incredibil ce se intampla la Liceul Mihai Eminescu, este o bataie de joc. Sunt absolventa de Eminescu si sunt tare suparata de ceea ce se intampla acolo, de stadiul lucrarilor, de felul in care administratia a batjocorit o cladire istorica ce nu avea nevoie de mansardare. Imi pun intrebarea, avand in vedere cele intamplate, cine a avut interesul sa se aleaga acea firma, cine a avut interesul sa nu efectueze verificari constante ale lucrarilor. 

Sunt multe probleme la scoli, dar si la gradinite, probleme ignorate de domnul primar. O sa le inventariem pe toate si o sa mergem in fata cetatenilor cu solutii, nu cu povesti. Vreau sa fiu un consilier local prezent tot timpul mandatului, nu o data la 4 ani. Si cei ce ma cunosc, stiu ca eu nu spun povesti, ca stiu sa muncesc si sa ma lupt pentru oameni”, a declarat Lucia Cojocaru care este, inca din 2002, si vicepresedinte la nivel national al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *