Editorial

Politicienii români sunt doctori în ipocrizie

Să vorbim despre banalul politic al României şi cât de bine este să fii politician al partidului aflat la guvernare.

Dragoș Tănăsoiu, fostul șef al Corpului de control al guvernului în mandatul de premier al lui Ludovic Orban, a fost dat afară de premierul Florin Cîțu în primele zile de mandat și a devenit directorul Direcției de Logistică și Achiziții din Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit unui anunț postat pe site-ul instituției. Tănăsoiu fusese adus de Orban tot de la ANRE, unde a fost secretar general.

Şi, pentru că este supraofertă pentru famiglia liberală (de când cu acapararea puterii), soţia tănăsoiului a devenit, în 2020, directorul Direcției de relații externe și protocol al Companiei Națională de Aeroporturi București.

Niciodată sistemul de pile, cunoştinţe şi relaţii nu se va putea curăța/reforma. V-am mai spus, impostura, şantajul şi serviciile de genul “ţi-am dat, dă-mi”, au creat un aparat de stat (transpartinic) format din oameni şantajabili, care la rândul lor au făcut servicii și pot șantaja pe alții. Când încerci să scoți o verigă din lanţul acesta al slăbiciunilor, se rupe tot lanțul și poate degenera totul cu duba la poartă şi cătuşa fluturând prin faţa ochilor. Așa că se preferă mutarea “verigilor” pe alte posturi călduțe. Să nu ciripească şi să mai poată fi folosite la o adică.

Dar asta nu e îndeajuns: faptul că au la dispoziţie discreţionar rezervorul de funcţii pumblice. A fi privilegiat în România este o treabă cu mai multe nuanţe. În fond Bugetul Public are destule ţâţe şi e vaca lor de muls.

În articolul 16 din Constituția României scrie (degeaba) că “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Mai mult, aliniatul 2 întărește starea de fapt prin prevederea că “Nimeni nu este mai presus de lege”.

Cu toate acestea, încălcând grosolan Constituția, cei din Grupurile Infracționale Organizate, impropriu numite “guverne” și “majorități parlamentare” după 1989 au decis că avem cetățeni privilegiați, de “categorie A” care nu-și plătesc niciodată taxele și impozitele și nici nu sunt deranjați de către autorități să o facă și “populime” obligată să plătească prin taxe și impozite iobăgești privilegiile acestei noi caste de cumătrocrați. Acesta nu este stat de drept, este stat de cumetrie.

Practic, trăim în șantajul pe care ni-l aplică un grup de hoți și un grup de angajaţi la stat ca şi cum ar fi asistați social. Hoții ne golesc buzunarele să le arunce firmituri (sporuri slariale) acestor asistați social în care s-au transformat angajaţii statului, iar ăştia își vând votul. Şi o țin, împreună, într-un dolce farniente. Că există boi care să tragă în jug. Să plătești să fii jupuit, acesta este adevăratul spectacol de comedie neagră din România.

Totul ține de cei șapte ani de acasă, indiferent de domeniu sau de pregătirea profesională. Pentru cei cu educația celor șapte ani de acasă, că vorbim despre familii sau de națiuni, este important ce lasă în urmă. Familiile și națiunile sănătoase lasă în urmă ctitorii palpabile şi-şi pregătesc viitorul prin tineri bine educați cu valori morale și respect față de muncă. Parveniții (familii sau națiuni – ce, nu credeți că există națiuni parvenite? Uitaţi-vă în oglindă), lasă în urmă doar poveşti şi legende, iar viitorul le este asigurat de urmași de neînlocuit, icoane şi chipuri cioplite, crescuți în dispreț față de legi și muncă. Niște inculți depravați. Lasă în urmă datorii și dezastre sociale, politic și- economice ascunse sub preș.

Pentru aceştia trebuie să mă scobesc eu lunar prin buzunare şi să-mi depun obolul muncii în talerul strâmb al unui stat croit strâmb.

Ar trebui să devin şi eu doctor în a nu-mi mai plăti taxele și impozitele (că oricum se duc pe tot felul de sporuri salariale la diverși „doctori” analfabeți şi pe furăciunile capitaliştilor de cumetrie).

Ar trebui să devin doctor în vacanțe și concedii precum Prim Deschizătorul de Pârtii al Patriei.

Şi ar trebui să îmi iau doctoratul în ipocrizie. Să fac şi eu primul milion de “iepuroi” din afaceri numai cu bugețelul Statului și cu cine o mai fi pe la guvernare, așa ca Barna, apoi strâmb din nas că banii de la stat “pute” și că “corupția ucide”. Și să-mi fac partid. Să mă bag la guvernare cu “oameni noi” “înlupiţi” în năravuri vechi.

Aș fi vrut să fiu și eu plod sau măcar nepot de securist, așa ca Cioloș, ca Voiculescu, ca Năsui, ca mulţi alţii. Sau măcar eu însumi să fiu turnător pe vechi sau securist pe nou, că tare bine le merge numai năpârcilor în Ţara aceasta!

Dar am o să o las pentru o altă viață.

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *