Din oras

Poliţia locală vede, dar nu amendează

În timp ce reprezentanţii primăriei şi cei ai Consiliului Judeţean au afirmat în repetate rânduri că cele două parkinguri de la Polivalentă, respectiv Cluj Arena stau goale sau sunt ocupate într-un procent extrem de mic, pe străzile aflate în imediata apropiere circulaţia este aproape imposibilă, atât pentru şoferi, dar mai ales pentru pietoni. Poliţia locală acţionează în centru, dar nu poate să facă ordine în cartiere. 

Poliţia locală are un spaţiu chiar în incinta Sălii Polivalente. Din păcate, subalternii lui Marcel Bonţidean nu se deplasează prea mult pe jos pentru a-i sancţiona pe şoferii care îşi parchează autoturismele pe trotuarele de pe străzile aflate în vecinătate. Străzile Salcâmului şi Ilie Măcelaru au devenit de ani buni parcări gratuite pentru riverani, cu toate că la nici 2 minute de mers pe jos cele două parkinguri de la Polivalentă şi stadion sunt goale. Pe lângă cele două spaţii de parcare mai există în zonă platforma din faţa Sălii Sporurilor Horia Demian, unde staţionarea autoturismelor este gratuită.

Cu toate acestea, fie că eşti pieton sau şofer, a circula pe cele două străzi anterior precizate devine un adevărat sport extrem. Pietonii ocolesc maşinile care ocupă în întregime trotuarul, pe toată lungimea străzii Salcâmului, iar şoferii trebuie să circule cu o viteză de 5 kilometri la oră deoarece strada, fiind cu un singur sens, este predispusă producerii de accidente. 

După modelul în care au fost disciplinaţi cetăţenii care îşi parcau maşinile pe strada Plopilor, la intrarea spre Parcul Rozelor, tot aşa, cu câteva avertismente şi, de ce nu, chiar până la ridicatul maşinilor s-ar putea proceda pe străzile  Ilie Măcelaru şi Salcâmului.  Imaginile au fost realizate în această dimineaţă la ora 9.00 când, cel mai probabil la acea oră, poliţiştii locali din biroul de la Polivalentă îşi sorbeau cafeaua. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *