Din oras

Poliția locală nu vede drifturile de joi seara de pe Platoul Sălii Sporturilor. Avem o informație pentru Marcel Bonțidean: se țin în fiecare joi seară

În fiecare joi seară, Platoul Sălii Sporturilor a devenit locul de întâlnire al multor șoferi doritori de adrenalină. Amatorii vin să-și arate aptitudinile de drifteri, spre indignarea locatarilor din zonă.

Oamenii care locuiesc în vecinătate au sunat la Poliția Locală pentru a reclama gălăgia și fumul de la cauciucuri provocate de către drifterii care „se dau în spectacol” pe Platoul Sălii Sporturilor chiar printre mașinile parcate acolo.

„Eu îmi parchez mașina de cele mai multe ori la Sala Sporturilor și de fiecare dată când vin băieții să facă drifturi, îmi fac grji pentru ea. De cele mai multe ori vin începători care nu par ași la volan și nu manevrează covrigul destul de bine și-și pot scăpa foarte ușor mașina de sub control, putând distruge mașinile parcate acolo”, spune Diana, locatară ce își parchează mașina din parcarea Sălii Sporturilor.

Fară muzică nu-i ca în filme

Pe lângă faptul că pun în pericol mașinile parcate pe Platoul Sălii Sporturilor, șoferii amatori se iau la întrecere și cu puterea boxelor instalate în mașini, dând muzica la volum maxim. Locatarii de pe strada Salcâmului sunt cei mai deranjați de acest zgomot, atât de la cauciucuri, cât și de la muzica dată maxim. Cei mai afectați sunt cei cu copii mici.

„Am sunat de mai multe ori la Poliția Locală pentru a atenționa, căci am 3 copii și, de fiecare dată, cel mic se trezește când se fac drifturile din parcare. Nu mai zic de muzică. Cu ei parcă am vorbi degeaba. Unii nu au bunul simț și fac gălăgie și după ora 11:00. Copiii sunt mereu distrași de zgomotul de afară.”

Locatarii susțin că, de fiecare dată când anunță Poliția Locală, până ca aceasta să se mobilizeze, drifterii dispar din zonă.

Alți locatari, cu un simț al umorului mai dezvoltat, spun că nu îi deranjează drifturile, și că așa își aduc aminte când e ziua.

„Am un job foarte solicitant și uneori sunt pierdută în zilele săptămânii, iar adunările de drifturi îmi reamintesc când e ziua de joi.”

Echipa de la Cluj 100% a încercat să-l contacteze pe Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, pentru a vedea cum se poate remedia această problemă, deși au trecut câțiva ani de când în fiecare joi drifterii se strâng în același loc, și de ce nu se poate organiza o echipă de pândă, ca să nu se mai facă astfel de curse. Dar șeful Poliției Locale e prea ocupat cu pensia pentru a ne răspunde.

Remarcăm faptul că Poliția Locală nu poate, sau nu vrea să fie capabilă să stopeze aceste curse ilegale și să aplice legea. Altfel ar putea să-i aștepte pe flăcăi într-o zi de joi și să-i ia ca din oală atunci când se apucă de făcut gălăgie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *