Din oras

Podul Grigorescu, măcinat și găurit de infiltrații, a fost reparat vizual prin cârpire

Scris de 943

Ziar de Cluj a semnalat, în repetate rânduri, faptul că, în timp ce Primăria reabilitează Centrul orașului și ne promite metrou, podul din Grigorescu se dezintegrează, fiind măcinat de apă până la armătură. Pilonii de susținere sunt erodați de infiltrații, carosabilul se dezintegrează, iar pe mijlocul podului, pe partea care delimitează benzile de circulație, s-au format adevărate cratere, semnalizate, luni de zile, de RADP, cu indicatoare de avertizare.

La această situație s-a ajuns fiindcă podul din beton armat, construit pe vremea lui Ceaușescu, nu a fost întreținut corespunzător – hidroizolația ar fi necesitat lucrări periodice de reparație și întreținere, măcar o dată la 10-20 de ani, însă acestea nu au fost realizate.

În Clujul ”smart”, problema a fost rezolvată recent, cel puțin vizual, prin cârpirea cu asfalt a surpărilor din partea centrală a podului. Găurile semnalizate în trecut de RADP, prin care se putea vedea Someșul, au fost acoperite, aparențele fiind astfel salvate:

O lucrare care însă nu rezolvă problema de fond, podul necesitând o renovare temeinică. Chiar și la suprafață, se poate vedea în continuare cum asfaltul se adâncește, deficiențele fiind structurale.

Sub pod se poate observa adevărata imagine a dezastrului:

Un pod imens din beton a ajuns să fie „susținut” prin schele din lemn, menite probabil a-i proteja de bucățile care cad pe cei care lucrează la reabilitarea malurilor Someșului, în care acest pod riscă să ajungă, la un moment dat, la fel ca defunctul pod Traian:

Înainte de a demara ample, costisitoare și futuristice proiecte de infrastructură, municipalitatea ar trebui să repare vechea infrastructură care stă să se surpe, cum este și acest pod care face legătura între Mănăștur, cel mai mare cartier al orașului, și Grigorescu. Metroul însă aduce mai multe voturi decât fireasca reparare a unui pod comunist.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE