Rautacisme

PNL Cluj ramane in pozitia de politicus interruptus dupa decapitarea lui Seplecan

Mihai Seplecan urmeaza sa fie maine executat politic si aruncat afara din PNL. Pana si executatul stie ce i se va intampla, fiindca a fost anuntat printr-o adresa ca i se va taia capul, vineri, ora 16:30, la sediul PNL Cluj. “Sentinta” a fost semnata de Florin Stamatian sau, in fine, de cineva care a semnat pentru el.

Problema cea mai nasoala este ca nimeni nu isi asuma, daca vreti sa vorbim pe sleau, responsabilitatea numirii lui Seplecan in functie si, mai ales, nimeni nu mai raspunde la intrebarea: de ce a fost Seplecan bun acum trei luni si a devenit rau acum? Desigur, senatorul Marius Nicoara ar trebui sa raspunda la intrebarea asta. Deloc consecvent cu crezurile sale, Marius Nicoara ii sfatuia, acum vreo 10 ani, pe junii liberali, sa intre in politica atunci cand au un bagaj plin, ca sa nu fie nevoiti sa saliveze dupa bani sau orgolii. Din pacate, in cazul lui Seplecan, Nicoara nu a respectat propriul crez. De aceea, el si numai el trebuie sa le raspunda primarilor liberali de comune pentru momentele in care Seplecan, ce va fi tare greu de dat jos pana in iunie 2016, va refuza sa ii ajute cu finantari pentru proiectele lor.

Tot Nicoara este dator sa spuna, in fata PNL, cum are de gand sa repare incidentul Seplecan si ce alte solutii mai bune are, in afara de pescarul Manzat, care hartaneste somoni in Canada, aidoma milionarilor. Are Marius Nicoara un plan pentru castigarea alegerilor judetene, avand in vedere ca sunt unii sefi de organizatii comunale pe care nu i-a mai vazut de ani buni si pe care nu i-ar recunoastte nici macar pe strada? Poate Marius Nicoara sa garanteze vechilor liberali ca va sti sa tina stindardul sus in fata jocurilor lui Daniel Buda, care, in aceste momente, se amuza teribil? Daca e adevarat ca ambitiosul Alin Tise a avut atat de mult tupeu incat i-a spus lui Blaga sa aleaga intre el si Seplecan, se pune intrebarea: cum va reusi Marius Nicoara sa faca fata la dubla presiune pedelista, reprezentata de Tise si Buda atunci cand se va intampla cu adevarat fuziunea dintre cele doua partide? Are Marius Nicoara o solutie din partea vechilor liberali pentru Primarie, in cazul in care Emil Boc tradeaza? Are domnul Marius Nicoara vreun nume important, clujean si vechi liberal, in guvernul din umbra pe care Blaga si Gorghiu il pritocesc? Oare domnul Marius Nicoara n-ar fi trebuit sa negocieze cu Seplecan stingerea scandalului, oferindu-i garantia unui post de deputat si prezervand pentru PNL puterea la CJ? N-ar fi fost mai sanatos si corect sa se intample o negociere? Este mai bine ca acum Mihai Seplecan se va duce cu dosare si bagaje la UNPR, in bratele tatucului Gabi Oprea? Din acest punct de vedere, cu Gabi Oprea in spate, Seplecan nu va mai fi un simpu papagal, ci o arma letala. Cine isi asuma pierderea a 15 primari care sa plece odata cu Seplecan, daca el va reusi sa ii convinga?

Iata, cateva teme de discutie pe care eu le-as aborda maine daca as fi vechi liberal, dupa decapitarea lui Seplecan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *