Politica

PNL Cluj pe cale să ia o nouă ţeapă de la Orban şi Cîţu: Pe surse, Horațiu Gorun are cele mai mari șanse de a fi numit secretar general al Guvernului

Şansele prefectului de Cluj, Mircea Abrudean, de a deveni secretar general al Guvernului Cîţu, se diminuează pe zi ce trece ca urmare a ranchiunelor lui Ludovic Orban faţă de filiala clujeană a PNL, cât şi ca urmare a lanţului slăbiciunilor din preajma premierului Cîţu.

Horațiu Gorun (foto sus), fost secretar general adjunct în Ministerul de Finanțe, amicul amicului premierului Cîţu, Dan Vâlceanu, are cele mai mari șanse de a fi numit secretar general al Guvernului, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, premierul Florin Cîțu ar urma să-l numească, în ciuda faptului că liderul PNL, Ludovic Orban, l-ar fi dorit pentru această funcție de Tănase Stamule. Un al treilea candidat la funcția de șef al SGG ar fi Mircea Abrudan, susținut de gruparea de la Cluj.

Frumos este că mafia transpartinică a pilelor, cunoştinţelor şi relaţiilor PNL-PSD-PDL îşi dă mâna peste Ţară!

Horațiu Gorun trece drept un apropiat al lui Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj şi prieten la cataramă cu Cîţu.

În vârstă de 42 de ani, Gorun a ocupat, cu sprijinul PSD, funcția de director al Direcției județene de tineret și sport, tatăl acestuia provinind din echipa lui Victor Ponta, cel care a patronat organizatia PSD Gorj încă din 2004, scrie PSNews.ro

Florin Cîţu a lucrat cu Horaţiu Gorun la Ministerul de Finanțe, unde Dan Vâlceanu l-a promovat în funcţia de secretar general adjunct al ministerului.

Conform CV-ului, după ce în perioada 2001-2002 a fost profesor suplinitor la Școala Ioan Lupaș din Cluj Napoca, din 2002 a fost numit la Universitatea condusă de tatăl său pe postul de preparator universitar (Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu). În 2004 a devenit asistent universitar, în 2005 a ajuns lector, iar în martie 2008 – conferențiar universitar doctor.

În perioada 2009 – 2010 a fost subprefect propus de PDL. Presa locală din Gorj a publicat multe articole despre acesta și tatăl său. În 2018, Pandurul.ro scria că Horațiu Gorun a fost desemnat decan interimar la Facultatea de Științe ale educației, Drept și Administrație Publică din cadrul universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. Aceeași publicație reamintea că Horatiu Gorun este fiul președintelui Senatului UCB, Adrian Gorun. Acesta spunea că nu există vreun conflict de interese pentru că decanul se subordonează direct rectorului.

Publicația GorjNews.ro a scris, în 2013, că Horațiu Gorun, împreună cu Gabriela Gorun și alte câteva persoane, ar fi încercat să transfere patrimoniul universității în Fundația pe care o conduceau.

Prin urmare, şmecherii noştri, mai buni ca ai lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *