Politica

PLUS rămâne prostul familiei în relația cu USR Cluj. Dan Clinci nu e agreat de greii partidului, se aruncă Goțiu în luptă?

Scris de 691

Actual de Cluj a anunțat că la Cluj lupta desemnării unui candidat pentru primărie va fi un simulacru. Conform unor surse din USR Cluj, Cătălin Sălăgean s-ar fi „înțeles” cu reprezentantul PLUS Dan Clinci pentru a face echipă în lupta pentru Consiliu Județean și primărie.

Sursa celor de Actual de Cluj e nimeni altul decât Elek Levente, fostul președinte al USR Cluj. 

Informațiile apărute în presă au fost negate printr-un comunicat publicat pe Facebook. 

„O știre dintr-un ziar local, preluată de media la nivel național, încearcă să arunce în derizoriu un proces transparent și democratic de desemnare a candidaților USR pentru funcțiile publice locale.

USR este primul partid politic care are o asemenea procedură internă. Este ușor de înțeles de ce e percepută ca nefirească și se încearcă asocierea forțată cu practicile vechilor partide în care candidații sunt numiți, nu aleși.

Alianța USR-PLUS este o realitate pe scena politică și o opțiune electorală credibilă. Asta presupune candidaturi susținute reciproc, așa cum se întâmplă acum la președinția României. Cu toate acestea, procedurile interne de desemnare a candidaților sunt aliniate principiilor care ne-au adus împreună.

Competiția de desemnare a viitorilor candidați pentru primăriile și consiliile locale și județene sunt deschise! Chiar dacă nu vreți să candidați, merită să veniți să vedeți că se poate. USR chiar face alt fel de politică. Înscrieți-vă și vă veți convinge de acest lucru!”, a fost mesajul transmis alegătorilor. 

Adevărul e că mare parte din reprezentanții USR Cluj îl consideră pe Dan Clinci un personaj benign, prieten cu Emil Boc, care scrie toată ziua prostioare pe Facebook. Situația ar putea fi salvată de numele grele Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu, în măsura în care aceștia vor decide intre în luptă. 

Momentan, Ungureanu și Goțiu stau pe margine și analizează situația pentru a se decide dacă se vor lua, sau nu, la trântă cu Emil Boc și Alin Tișe. Contactat de Ziar de Cluj, Mihai Goțiu a lăsat să se înțeleagă că în acest moment există șanse de 50% de a candida pentru postul de primar al Clujului.

„În lupta la Cluj mă voi implica 101%, iar în măsura în care sunt colegi care rezonează viziunea mea pentru Cluj îi susțin. 50-50 sunt șansele să candidez, fie pentru primăria Cluj sau pentru Consiliu Județean. Pot să pun de pe acum că vom câștiga majoritățile în Consiliu Județean și local și ne vom bate de la egal la egal cu Boc”, a declarat Goțiu.

Emanuel Ungureanu nu a putut fi contactat. 

Experții consideră că USR Cluj nu are nicio șansă în a obține un rezultat notabil la alegerile locale fără Ungureanu sau Goțiu. Cu toate acestea, cei doi grei ai partidului se feresc în a-și anunța ferm candidatura, cel puțin pentru moment. ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 1 hour In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 2 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 3 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 3 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 5 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 5 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 8 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE