Editorial

Ploua cu UMF-isti si medici corupti. Aveti umbrela?

Din vara acestui an, procurorii clujeni care se tot scapa de dosare cu nup si clasari, pe noile modficari in penal, gasesc si plangerile acelea dosite in sertar de care nu aveau chef sa se ocupe, fiind ocupati cu Bene, Uioreanu, Rares Pop, Daniel Don si alte calupuri de politicieni trimisi in judecata pentru mita si abuz in serviciu.

Ma, bine ca le-a venit randul. Ce sa zic? De Lucan n-au prea avut coaie, dar asta e alta poveste, ramane pentru alta data. Poate niciodata.

Ii luam pe rand.

1. La recuperari, un tanar nu putea sa primeasca tratament sau sa fie externat pana nu ii remitea spaga „distinsului ortoped” Florin Mihai Racasan. DGA a organizat flagrantul, l-au prins si acum e pe arest la domiciliu, departe de etajul din Recuperari unde avea tarife „pe paturile de internati”.

2. Pe cei de la UMF Cluj i-a curentat Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca: rectorul Bojita si colaboratoarele lui, pentru cursuri fictive la farmacisti. Pentru acesti cinci magnifici, procurorul a cerut arestarea, dar instanta a respins propunerea. Suficient pentru fostul, monsieur Bojita, sa mearga la evenimentul cu decoratiuni date de Iohannis in UBB Cluj. Asta dupa ce, acum cinci ani, lacrima de emotie in pozitie de drepti in fata „prezidentiabilului” Ponta!

3. DNA Cluj a reluat fapte de coruptie semnalate prin 2009. S-au pus procurorii cu pus burta pe carte si, prin proceduri, au gasit o retea de medici spagari. Pana acum se stie de Alexadru Faur – care punea parafa pe diagnostice fictive pentru pensii speciale (stiti voi, in zona Huedinului, orbul vedea, invalidul umbla, surdul auzea, mutul vorbea si tot asa) si de Aurica – i-am spus noi „INTERMEDIARA” pentru ca ea incasa spagile de la pacienti, oprea o parte si remitea mai departe catre Faur restul sumei. Tot in dosarelul asta am aflat noi ca au plasat-o sub control judiciar si pe doctorita Carmen Teodora Gruita, medic endocrinolog la Spitalul Clujeana. Gruita a fost prinsa printr-un ofiter sub acoperire, cum lua spaga pentru un diagnostic. Procurorul de caz a fost cu bun simt si a plasat-o sub control judiciar, insa i-a interzis sa profeseze la Clujeana pe durata masurii preventive. Femeia a contestat masura explicand ce competenta e si cum plecarea ei ar genera costuri suplmentare suportate de Spitalul Municipal Cluj-Napoca, institutie care ar trebui sa apeleze la un alt endocrinolog prin contract de colaborare.

Sunt curioasa ce inseamna, in 2019, extirparea coruptiei din sistemul medical si cand e „prea dura” o masura luata impotriva unui medic prins in flagant ca ia spaga. Desigur, raportat si la noile salarii din sistem, in sfarsit normale sau chiar ridicate substantial. Ce vrea societatea de la aceste dosare de coruptie? Ce vrea platitorul de taxe si impozite sa faca daca ar avea in mana destinul unui medic corupt. Nu ma refer la masuri drastice propuse de dezaxati. Nu omor, nu sclavie 50 de ani, dar nici toleranta pe motiv ca e mai „ieftin” sa o pui, de exemplu, pe Gruita-spagara inapoi pe functie, decat sa te descurci cu un alt medic de aceeasi specialitate si cu un cazier curat.

La fel ca si cu politistii corupti din judetul Cluj. Ce faci cu ei? Ca o paranteza, azi a avut loc un nou termen din dosarul spagarilor de la Rutiera Cluj. Inca nu sunt condamnati, desi unul dintre ei a incheiat acord de recunoastere si a vorbit si de spagile luate de colegii sai. Cat de absurd suna: „Ai luat spaga? Te-au prins? Demisia!”?

Asta asa, inainte de sentinta, ca indiferent daca iei cu suspendare sau executare, e 2019, perioada in care poti invata din greseli si poti sa te reorientezi.

 

P.S. Pentru doamna Gruita: ”A zis” doamna judecator Ramona Mornaila sa iti vezi de treaba, ca mita e spaga si spaga e pa! – n-a spus expres asta, dar din incheierea penala cam asta reiese.

 

(Sa nu o uitati si pe Mihaiela Cordos: Mărturiile șocante ale Mihaielei CORDOȘ! Lua BANI MITĂ pentru că să îi dea la MĂNĂSTIRI!!)

 

Citeste pe aceeasi tema: 

1. Exclusiv: FLAGRANT la RECUPERARI Cluj. Procurorii au cerut arestarea unui faimos MEDIC. Tarif de 700 EURO la „halat”

2. Rușinea din UMF Cluj: Cursuri fictive, 0 studenți prezenți, credite reale și 30 de diplome ”din pix” (REFERAT DE ARESTARE)

2.1. Marius Bojiță, fostul rector al UMF Cluj – cercetat penal, ”amendat” de un deputat Clujean: „Priviți cum intră ca un cocoș în sala de ceremonii”

3. Dosarul DNA CLUJ, o „noutate” veche! Orbul vedea, surdul auzea, invalidul se plimba și toți aveau venituri asigurate de medicul Alexandru Faur

3.1. EXCLUSIV! Medic de la Clujana, suspendat de către DNA Cluj! Dr. Carmen Teodora Gruiță, inculpată în dosarul ȘPAGĂ DE LA INVALIZI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *