Uncategorized

PLATITI DE TINE: Diferente mari intre salarii la Statistica

Seria articolelor “Platiti de tine” are menirea ca, in spiritul transparentei institutionale, sa dezvaluie cele mai mari salarii din deconcentrate, institutii unde conducerea se schimba dupa culoarea politica de la putere si unde, uneori, salariile subordonatilor le depasesc pe cele ale sefilor. Vom intalni bugetari care castiga de cinci sau de zece ori salariul minim pe economie.

La Directia Regionala de Statistica (DRS) Cluj, cel mai mare salariu depaseste 3.200 de lei si este incasat luna de luna de seful institutiei, Codrea Pop. Potrivit ultimei declaratii de avere, Codrea Pop are cinci terenuri in intravilan si un teren agricol, doua case in Cluj-Napoca si o casa de vacanta in Muntele Baisorii. Are si depozite bancare de peste 40.000 de euro si peste 30.000 de lei.

Urmatorul salariu, in ordine descrescatoare, este cel al directorului adjunct, Mariana Negrila, si ajunge la peste 2.800 de lei. Cam tot atat are si un sef de serviciu in cadrul Directiei Regionale de Statistica.

Dupa primele trei salarii observam, insa, o scadere importanta, de mai bine de un salariu minim pe economie. Plata lunara a unui expert superior sau al unui consilier superior la DRS Cluj este in jur de 2.000 de lei.

TOP 5 salarii DRS Cluj

  • Director executiv – 3.234 de lei
  • Director executiv adjunct – 2.831 de lei
  • Sef serviciu – 2.803 lei
  • Expert superior – 2.091 de lei
  • Consilier superior – 2.051 lei

 

Foto: ziarelive.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *