Din oras

PORTRET DE CONSILIER: Radu Moisin, tanarul cu 13 ani de politica in spate

„Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii locali, cei care le decid soarta in urmatorii ani.

A intrat in politica de dragul comunitatii in care traieste. Radu Moisin, consilier local PDL, a fost, pe rand, cel mai tanar membru al Consiliului Local, cel mai tanar viceprimar si cel mai tanar primar interimar.

„Motivul pentru care am intrat in politica a fost dorinta de a ma putea implica activ in comunitatea in care m-am nascut si in care traiesc de 30 de ani. Rolul consilierilor locali PDL este de a identifica si prelua problemele cetatenilor si a le transmite, apoi, catre primarul municipiului. Ei trebuie sa vina cu idei pentru oras si trebuie sa identifice solutii viabile pentru aceste idei”, sustine Moisin.

Radu Moisin a absolvit Facultatea de Drept, fiind licentiat in Drept Comunitar, urmata de masteratul in Administratie Publica, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii. In momentul de fata este doctorand la Facultatea de Drept. Dupa ce s-a impus la TDL, a fost directorul adjunct, in cadrul Primariri Cluj-Napoca, al Politiei Comunitare. A detinut, apoi, functia de membru in Consiliul de Administratie al S.C. Tetarom S.A. Cluj, consilier juridic la o societate privata, a fost presedinte al Comisiei de Validare si a celei de Urbanism din cadrul Primariei. Au urmat functiile de viceprimar si primar interimar, la sfarsitul lui 2011 si pana la alegerile din 2012. Avea, atunci, 28 de ani.

Saptamana viitoare, presedintele Organizatiei de Tineret a PDL Cluj va implini 13 ani de cand e implicat in politica.

„Nu am avut niciodata vreun model sau idol in politica”, spune el, apasat.

Conform declaratiei sale de avere, singurul bun pe care il detine este un autoturism Ford Mondeo, fabricat in anul 2006. Nu are conturi sau depozite bancare, terenuri si nici macar un apartament.

sursa foto: www.napocanews.ro, www.presalocala.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *