Din oras

Platinia acuză grave probleme financiare cauzate de CORONAVIRUS: solicită Primăriei o amânare pentru plata taxelor locale

Scris de 1,708

Centrul comercial Platinia cere sprijin de la Primăria Cluj-Napoca pentru a putea trece prin această criză generată de coronavirus. Aceștia solicită o prelungire a termenului pentru plata taxelor locale, dar și o bonificație de 10%. Un hotel de cinci stele și două restaurante a la carte se află în poziția de a solicita un astfel de ajutor. Situația pare a fi cu adevărat disperată având în vedere că această solicitare a fost făcută pe platforma de sesizări dedicată plângerilor venite de la clujeni pentru parcări sau gropi în asfalt. 

”Suntem conștienți de gravitatea perioadei pe care o traversăm și respectăm cu strictețe toate măsurile de prevenție care s-au adoptat iar grija noastră ca management de hotel și centru comercial, se îndreaptă în primul rând înspre angajat. În cazul Platinia, discutăm de cel mai nou hotel de 5 stele din Transilvania respectiv de 2 restaurante a la carte din incinta centrului comercial de care dispunem și dorim ca în continuare să le oferim cele mai bune condiții de muncă. Având în vedere că atât hotelul cât și centrul comercial ne sunt grav afectatate de această criză generată de coronavirus, vă adresăm solicitarea de a face demersurile necesare pentru prelungirea plății taxelor locale de la 31 martie la 30 iunie, acordând și un discount, pe modelul deja pus în aplicare de către Primăria Sectorului 5 a Capitalei. Cu stima, Platinia Management Cluj- Napoca, Calea Manastur, nr. 2-6”, este solicitarea făcută de Platinia. 

De altfel, ZIar de Cluj scria încă din 2018 de problemele financiare pe care afaceristul Sile Pușcaș le are la Platinia. Aparent, managementul defectuos l-a băgat în datorii pe Pușcaș, iar faptul că acum solicită ajutor demonstrează că acele probleme nu s-au rezolvat. Tot în 2018, Food Hub SRL, firma pe care funcționau cele două restaurante amintite anterior, și-a cerut insolvența și respectiv falimentul, din cauză că restaurantele nu aveau clienţi.

Citește și: 

Falimentul lui Sile Pușcaș. Restaurantele Sakura și AMAGUSTO au datorii de peste 3 milioane de lei

De asemenea, Platinia își arată susținerea și implicarea în demersurile făcute de către reprezentanții industriei ospitalității către Guvernul României și solicită alături de aceștia:

– Scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni (martie, aprilie, mai) cu posibilitatea extinderii la 6 luni in cazul prelungirii crizei.

– Amânarea plații taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioada de 6 luni fără penalizări si dobânzi. Ne referim atât la taxele locale (impozit pe clădire), cat si la taxele generale (TVA sau impozit
specific). Este o forma de creditare cu dobândă zero a industriei turismului.

– Plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism – facem referire la plata contribuțiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, la TVA de recuperat precum si plata facturilor de prestării servicii pe care diverse instituții ale statului le are de făcut către operatorii din turism.

– Asigurarea unui fond de urgenta pentru finanțarea creditării operatorilor din turism prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE