Diete

Plante pentru o forma sexuala optima

Exista o fina linie de demarcatie intre plantele medicale si alimente; iar deseori demarcatia aceasta dispare. Inainte de anii 1930, cand au aparut antibioticele, medicina se baza in mare masura pe plante. Apoi medicamentele moderne cu efect puternic au dizlocat rapid traditia remediilor naturale din plante.

Medicamente sau plante medicinale? Astazi multi oameni din lumea civilizata isi revizuiesc atitudinea fata de produsele farmaceutice si efectele lor secundare potential riscante, ca sa nu mai vorbim de costul ridicat. Remediile din plante isi recastiga popularitatea datorita gradului de siguranta relativ mare, pretul acceptabil si abordarii diferite a procesului de vindecare pe care o presupun.

Tinta medicamentelor sunt simptomele. Dar chiar daca adesea le elimina eficient, medicamentele pot interveni in functiile si exhilibrul sistemelor organismului, producand reactii adverse – de la diverse neplaceri pana la deces. Unii sustin ca producatorii de medicamente sacrifica siguranta plantelor naturale pe altarul profitului pe care il obtin din versiunile sintetice ale acelorasi plante. Intre medicina naturala si cea farmaceutica a izbucnit o disputa aprinsa. Dar, pentru omul de rand, atitudinea de mijloc, care combina tot ce este mai bun din ambele metode, devine tot mai populara.

Plante pentru o forma sexuala optima. In continuare, vom trece in revista plantele care stabilizeaza, energizeaza, stimuleaza sau amelioreaza in alte moduri sexualitatea masculina.

Ginsengul este cunoscut de mult in China pentru capacitatea de a stimula dorinta sexuala masculina, mai ales la barbatii de peste 40 de ani. Se spune ca are acest efect pentru ca ar creste nivelul de testosteron si nivelul de energie. Totusi, nu te astepta la rezultate imediate. Se presupune ca beneficiile apar abia dupa cateva luni de tratament, insa merita sa astepti, pentru ca nu numai dorinta sexuala ci si vigoarea se amplifica. Studiile stiintifice pe animale au confirmat rezultatul, dar criticii remarca absenta testelor clinice la oameni. Cum poti afla care este adevarul? Incearca si vezi ce se intampla. Specia americana de ginseng e greu de gasit pentru ca se exporta in mari cantitati in Asia. Incearca un tonic comercializat in sticle care contin radacina  sau un extract de ginseng. Practicantii medicinei traditionale ayurvedice recomanda calduros o planta numita “ashwaganda”, cunoscuta pentru capacitatea de a amplifica dorinta si performanta sexuala.

Gingko a devenit celebru pentru puterea de a stimula functiile cerebrale si memoria. Are acest efect deoarece imbunatateste circulatia sangvina, care poate spori performanta sexuala. De aceea gingko e folosit mai mult ca remediu in impotenta. Din nou, rezultatul nu e instantaneu, ci apare intr-o luna sau doua. Nu te astepta sa iti creasca erectia cu un simplu ceai, pentru ca e nevoie cam de 23 kg de frunze din copacul gingko pentru a fabrica circa o jumatate de kilogram de extract care, potrivit unor studii, are efectul scontata. Din fericire, extractul se gaseste in magazinele de produse naturiste.

Yohimbe este un remediu vegetal impotriva impotentei, extras din coaja unui copac african. Stimuleaza erectiile si le prelungeste durata. Dar apar mai multe efecte secundare decat se intampla in mod obisnuit in cazul remediilor din plante. Chiar si specialistii in medicina naturista recomanda utilizarea versiunii farmaceutice, care contine o singura componenta, numita “yobimbina”. Studiile arata ca yobimbina poate ameliora impotenta cu cauze fizice sau psihologice, dar ai nevoie de reteta ca s-o cumperi, ceea ce nu e rau pentru ca in anumite afectiuni acest medicament e contraindicat.

Saw palmetto este un mic palmier originar din Florida. Multi barbati au inceput sa foloseasca remediile naturale datorita acestei plante, cu efect benefic asupra prostatei marite. Marirea e determinata de modificari hormonale, in particular ale testosteronului, care la barbatul in varsta poate sa se transforme intr-un hormon inrudit, dihidrotestosteronul (DHT), hormon ce produce multiplicarea celuleor din prostata, astfel ca glanda isi mareste volumul. Simptomele sunt urinarea frecventa sau cu dificultate. Atat saw palmetto cat si medicamentul Proscar pot impiedica testosteronul sa se transforme in DTH. Alte remedii naturale pentru sanatatea prostatei sunt: planta pygeum, semintele de dovleac, lemnul-dulce si urzica vie. Planta echinacea stimuleaza imunitatea si ajuta la vindecarea infectiilor urinare si de prostata.

 
Exista si alte plante cu reputatie de stimulente sexuale: anason, nucsoara, scortisoara, ghimbir, ovaz, precum si uleiuri eterice – de salvie, trandafir si iasomie. Consulta un medic sau un specialist in remedii naturale ca sa afli ce anume te-ar putea ajuta pe langa sau in loc de medicatia farmaceutica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *