Sanatate

Alcoolul si carnea rosie maresc riscul de cancer

Milioane de oameni infrunta un risc ridicat de a suferi diferite forme de cancer in cazul in care nu vor limita cantitatea de alcool si de carne rosie consumata in dieta zilnica, avertizeaza o echipa de medici britanici, conform publicatiei "The Telegraph".

Conform acestui studiu, realizat de World Cancer Research Fundation, excesul de grasime al organismului poate sta la cauza declansarii a sase tipuri de cancer, printre care cel de san, si cancerul de pancreas, avertizeaza medicii birtanici care sustin ca in medie consumul zilnic de alcool si carne rosie trebuie injumatatit pentru a pastra un organism in limitele normale de greutate si pentru a reduce riscul aparitiei cancerului.

Obezitatea a devenit o adevarata problema medicala si sociala in statele dezvoltate, iar din aceasta cauza oamenii ar trebui sa faca mai multa miscare in aer liber, sa manance mai multe legume si fructe, sa renunte aproape de tot la consumul de alcool si la consumul de sunca sau alte produse din carne, precum si sa injumatateasca cel putin consumul de carne rosie.

Astfel, expertii oncologi avertizeaza ca, dupa fumat, obezitatea este cea de-a doua cauza majora in declansarea diferitelor forme de cancer, nu mai putin de o treime dintre cele peste 300.000 de cazuri de cancer depistate in fiecare an in Marea Britanie fiind provocate de excesul de grasime corporala.

De asemenea, conform aceluiasi studiu, mamele cu copii nou-nascuti sunt incurajate sa-i alapteze pe acestia pentru ca reduc atat propriul risc de a se imbolnavi de cancer, cat si pe cel al copiilor.

Acest studiu a fost realizat de o echipa de 21 de experti internationali in lupta impotriva cancerului, care timp de cinci ani au evaluat cresterea si respectiv diminuarea riscului aparitiei acestei boli, examinand peste 7.000 de alte studii in domeniu realizate pretutindeni in lume incepand cu anii ’60 si pana in prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *