Din oras

Plaja lui Boc din Grigorescu va arata a plaja pentru un week-end

Asemeni altor plaje urbane europene, amenajate cu stil si bun gust pentru agrement si petecul de pamant botezat pompos plaja in cartierul Grigorescu isi va merita numele. Timp de un week-end. Proiectul Day 15 al Federatiei Share se comaseaza cu programul Cluj Never Sleeps, dand nastere Beach Party-ului programat pentru 20 de iunie.

Plaja, unde nisipul a fost napadit de buruieni si nu exista nicio facilitate, in afara de o toaleta ecologica infecta si cateva cosuri de gunoi va fi amenajata si va gazdui concerte, proiectii de filme, activitati sportive si chiar un brunch.

Plaja lui Boc va avea nisip si umbrele de soare, locuri de unde se pot servi bauturi racoritoare, muzica si spatiu pentru a juca volei sau badminton. In mod normal asa ar trebui sa arate o plaja urbana tot sezonul cald, nu doar pentru un week-end.

Plaja amenajata in 2007 cu nisip de 3 milioane de lei nu a mai fost intretinuta de autoritati si nu ofera conditii decente. Cu toate acestea locul este preferat de multi clujeni in detrimentul strandurilor pentru ca plaja aici este cu acces gratuit.

In urmatoarele zile echipa Day 15 alaturi de parteneri va incepe amenajarea plajei de pe malul Somesului.

“Cea mai mare interventie pe care o s-o facem este nisipul. Vom duce foarte mult nisip pentru a completa stratul. Spatiul apartine Apelor Romane, iar intelegerea cu ei prevede sa nu facem amenajari permanente, prin urmare vom avea cateva structuri temporare. Vom avea umbrelute, baruri mobile, scena, lumini, proiectii de filme. Va fi muzica toata ziua, activitati sportive, o bataie cu baloane cu apa, terapie cu catei, proiectii de filme ale studentilor de la Sapientia. Iar duminica vrem sa organizam un brunch pe plaja, vor fi mai multe pachete de mancare si se vor face inscrieri”, a aratat Razvan Luca, coordonatorul proiectului Day 15.

Plajele urbane din Praga, Amsterdam, Berlin (foto) sau alte orase europene ar putea servi drept exemplu si pentru administratia clujeana si i-ar putea da un imbold de a face un minim de amenajari pentru a transforma spatiul de pe malul Somesului intr-o adevarata plaja urbana.

Foto: www.cntraveller.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *