Din oras

Plaja lui Boc din Grigorescu va arata a plaja pentru un week-end

Scris de 1,735

Asemeni altor plaje urbane europene, amenajate cu stil si bun gust pentru agrement si petecul de pamant botezat pompos plaja in cartierul Grigorescu isi va merita numele. Timp de un week-end. Proiectul Day 15 al Federatiei Share se comaseaza cu programul Cluj Never Sleeps, dand nastere Beach Party-ului programat pentru 20 de iunie.

Plaja, unde nisipul a fost napadit de buruieni si nu exista nicio facilitate, in afara de o toaleta ecologica infecta si cateva cosuri de gunoi va fi amenajata si va gazdui concerte, proiectii de filme, activitati sportive si chiar un brunch.

Plaja lui Boc va avea nisip si umbrele de soare, locuri de unde se pot servi bauturi racoritoare, muzica si spatiu pentru a juca volei sau badminton. In mod normal asa ar trebui sa arate o plaja urbana tot sezonul cald, nu doar pentru un week-end.

Plaja amenajata in 2007 cu nisip de 3 milioane de lei nu a mai fost intretinuta de autoritati si nu ofera conditii decente. Cu toate acestea locul este preferat de multi clujeni in detrimentul strandurilor pentru ca plaja aici este cu acces gratuit.

In urmatoarele zile echipa Day 15 alaturi de parteneri va incepe amenajarea plajei de pe malul Somesului.

“Cea mai mare interventie pe care o s-o facem este nisipul. Vom duce foarte mult nisip pentru a completa stratul. Spatiul apartine Apelor Romane, iar intelegerea cu ei prevede sa nu facem amenajari permanente, prin urmare vom avea cateva structuri temporare. Vom avea umbrelute, baruri mobile, scena, lumini, proiectii de filme. Va fi muzica toata ziua, activitati sportive, o bataie cu baloane cu apa, terapie cu catei, proiectii de filme ale studentilor de la Sapientia. Iar duminica vrem sa organizam un brunch pe plaja, vor fi mai multe pachete de mancare si se vor face inscrieri”, a aratat Razvan Luca, coordonatorul proiectului Day 15.

Plajele urbane din Praga, Amsterdam, Berlin (foto) sau alte orase europene ar putea servi drept exemplu si pentru administratia clujeana si i-ar putea da un imbold de a face un minim de amenajari pentru a transforma spatiul de pe malul Somesului intr-o adevarata plaja urbana.

Foto: www.cntraveller.comULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE