Jos palaria

Placute inscriptionate in cinci limbi pe cladirile istorice din Cluj

Monumentele si cladirile istorice din Cluj-Napoca vor fi identifiate, de acum inainte, cu ajutorul unor placute inscriptionate in cinci limbi.

Primele 30 de placute au fost amplasate deja pe statui si pe cladirile monument istoric din Cluj-Napoca . Acestea sunt inscriptionate in limbile romana, maghiara, germana, engleza si franceza.

“A fost un efort comun, am primit finantare atat de la Consiliul Local, cat si de la Consiliul Judetean, de cate 60.000 de lei. Intr-adevar, a fost initiativa UDMR, insa meritul este al tuturor. Aceste placute inscriptionate in mai multe limbi sunt binevenite, mai ales in contextul Cluj 2015-Capitala Europeana a Tineretului”, a declarat consilierul local UDMR, Csoma Botond.

Placutele au fost inscriptionate si cu coduri QR. Prin intermediul acestora, se pot afla informatii despre monumentele istorice doar prin simpla scanare cu un smartphone.

„Codurile QR te duc la o pagina scrisa in limba in care iti functioneaza telefonul mobil”, spune Anna Horvath, viceprimar.

Potrivit acesteia, aceasta initiativa a unit tot spectrul politic din Cluj. „S-a facut un mare pas spre normalitate, pentru ca, in cele din urma, toate partidele politice au sprijinit, intr-un fel sau altul, acest proiect”, a aratat viceprimarul Anna Horvath.

Potrivit consilierului UDMR Csoma Botond, urmeaza ca alte 60 de placute inscriptionate in cinci limbi sa fie amplasate pe monumentele din Cluj.

Ziar de Cluj spune „Jos palaria!”

Foto: facebook.com

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *