Sex

Placeri solitare prin masturbare la femei

Masturbarea este o conduita autoerotica prin care orgasmul se obtine prin manipularea propriilor organe genitale, prin interventii manuale sau mecanice de excitare a a cestora la ambele sexe. In jur de 70-80 % dintre femei s-au masturbat pentru a ajunge la orgasm cel putin o data in viata. Cele mai multe femei incep acest lucru dupa 20 de ani, sau dupa ce au intretinut relatii sexuale obisnuite. Pot sa existe si femei care nu s-au masturbat niciodata.

 

Este sanatoasa masturbarea?

Da, cand se face alternativ cu alte tehnici sexuale; nu, cand devine unica forma de satisfacere. Frecventa difera in functie de imprejurarile in care se afla o persoana, dar multe femei care au o viata sexuala active se masturbeaza la fel de mult ca si cele inactive din punct de vedere sexual.

 

Si la femei masturbarea este un mod excelent de descoperire a propriului corp si al stimulilor sexuali, precum si un mod de satisfacere a propriilor dorinte, ea fiind o experienta personala unica si intima.

 

Masturbarea sexuala este 100 % sex protejat, deoarece nu este transmisa nicio boala si nu apare riscul unei sarcini. Mai mult, prin masturbare oamenii ajung sa-si cunoasca prpriul corp si isi exploreaza propria sexualitate. Astfel, ei se simt mai bine din punct de vedere sexual alaturi de partenerul lor si au o placere mai mare in relatiile sexuale.

 

Cum va autosatisfaceti?

Unele femei se intend si se masturbeaza in liniste, folosindu-si mainile numai pentru organele genitale. Altele prefera sa se miste cu putere si sa se mangaie atat pe sani cat si in zona genitala. Pot fi folosite solutii lubrifiante, astfel incat degetele sa fie mai alunecoase, iar frecarea genitala sa fie mai delicata, intensificand placerea sexuala.

 

Cand o femeie se hotaraste sa mearga pe calea autoiubirii este recomandat  sa-si cunoasca bine trupul, sa-si minimalizeze sau sa-si alunge gandurile de invinovatire pentru ceea ce va face, sa se relaxeze. Apoi sa isi aleaga un moment cand este singura, cand nimeni nu este prin preajma, sa-si asigure tot confortul igienic si vestimentar, sa-si gaseasca un loc unde sa steie relaxata, cu lumina stinsa sau cu lumanari aprise, cu muzica adecvata, cu un pahar de bautura care-i place.

 

Fiecare femeie este diferita, asa ca nu exista un singur fel in care ea se poate mangaia. Cel mai bine e sa inceapa prin a-si localiza clitorisul pentru a-l cunoaste si a se obisnui cu el. Se poate folosi chiar o oglinda ca el sa poate fi vazut. Este o ridicatura mica si rotunda inainte de vagin. Cele mai multe femei au par crescut care il ascund, in grade diferite, par ce poate fi dat la parte daca deranjeaza. Clitorisul, acest mic buton al dragostei, poate fi sursa de placeri incredibile, deci analizati-l bine  si respectati-l.

 

Cand va atingeti, incercati tehnici diferite. Folositi degetul, un vibrator sau orice altceva ca sa-l stimulezi, clitorisul, bineinteles. Daca este nevoie, este bine sa aveti mana unsa cu o crema inainte de a va incalzi, mai ales cand sunteti la inceputul experimentelor. Incercati diferite moduri de frecare sau apasare. Atingeti-va si mangaiati-va pe tot corpul cu tandrete. Multor femei le place sa se joace cu sanii. Faceti-o ca si cum ati face dragoste cu dvs. insasi. S-ar putea sa vi se para ciudat la inceput, dar mangaierile pot sfarsi ca o experienta foarte placuta.

 

E foarte sanatos si relaxant sa te mangai singura. Experimentand, puteti afla cum sa ajungeti la orgasm mai repede sau mai incet. In mod clar, sunt mai multe feluri de a ajunge la orgasm. Stiti ca va puteti intensifica orgasmul? De exemplu, facand multe exercitii Kegel (contractandu-va muschii, ca si cum ar trebui sa mergeti la baie dar trebuie sa asteptati, si apoi relaxandu-i) in mod regulat, va puteti fortifica muschii din zona genitala, ceea ce va poate intensifica senzatiile. Barbatii sa fie atenti: aceste exercitii sunt si pentru ei! Incercati sa va incordati muschii in timp ce va stimulati. Se poate ajunge la orgasm. Pentru a va intensifica orgasmul tineti muschii incordati pana cand nu mai poate fi deloc amanat.

 

Stimularea clitorisului si al sanilor

Fetele care se masturbeaza sunt adesea avertizate ca vor avea probleme de adaptare dupa casatorie din cauza ca interesul lor sexual este fixat pe clitoris sin u pe vagin. De vreme ce punctul central al satisfacerii sexuale a femeii inainte, in timpul si dupa casatorie este clitorisul, masturbarea acestuia nu poate decat sa ajute la “adapatare”.

 

Unele femei se masturbeaza mangaindu-si sanii, in special sfarcurile. Si e posibil ca unele femei sa ajunga astfel la orgasm. Dar adesea se mai intampla ceva: datorita anatomiei sale, femeia se poate masturba oriunde, oricand. Tot ce trebuie sa faca este sa-si frece coapsele una de alta. Astfel labiile si clitorisul se ating si se declanseaza curand orgasmul.

 

Adesea, unele femei care spun ca au orgasm in timp ce se joaca cu sanii lor, isi freaca putin si coapsele – uneori chiar fara sa-si dea seama. O femeie aflata in pragul orgasmului nu se gandeste la toate aceste mici detalii. Dupa ce preludiul heterosexual a inceput, masturbarea se transforma, semanand mai mult cu mecanismul mangaierii.

 

Stiati ca femeile pot avea orgasme multiple? Da, puteti avea mai multe, intr-o singura partida de sex. Incercati in acest sens sa legati doua orgasme, apoi trei… pana obositi. Puteti realize acest lucru singura sau cu un partener.

 

Da, exista avantaje in a nu avea un penis la dispozitie. Acordati-va timp sa va cunoasteti si sa va iubiti propriul trup si el va va deschide usi a caror existenta nici n-ati fi banuit-o.

 

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *