In vizor

Pivariu, despre trafic: în două săptămâni numărul mașinilor se mai diminuează

Cea mai mare problemă a locuitorilor din Florești este traficul, mai ales odată ce încep școlile și universitățile. Primarul Pivariu este însă convins că timpii de așteptare în trafic vor scădea odată ce fiecare cetățean își va găsi propriul traseu de deplasare. 

„Toate zonele dezvoltate din această lume simt traficul încărcat odată cu începerea școlilor și a universităților. Odată cu începerea univeristăților se simte ca în fiecare an un aport de mașini în trafic. Ca de fiecare dată în aproximativ 2 săptămâni acestea se diminuează și participanții la trafic își găsesc trasee optime și lucrurile se mai reglează puțin pe parcurs”, susține primarul Floreștiului.

Primarul recunoaște că doar o flotă de autobuze modernă poate să facă transportul metropolitan atractiv, ori să știe că autobuzele folosite în zona metropolitană sunt rebuturi care nu mai sunt folosite în Cluj-Napoca.

”Noi suntem în permanență legătură cu cei de la CTP atât pentru a optimiza traseele autobuzelor cât și timpii de parcurgere a lor. Renunțarea la mașina personală este un proces de durată. Transportul în comun trebuie să fie atractiv, cu mijloace de transport din ce in ce mai modernă, cu o flotă de autobuze care să corespundă nevoilor actuale. Avem un parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca pentru achiziția de autobuze electrice. Noi pregătim infrastructura pentru a avea aceste autobuze electrice și în Florești. Pregătim infrastructura pentru a prioritiza mujloacele de transport în comun”, susține Pivariu.

Pivariu se bazează pe faptul că o parte dintre floreșteni vor renunța la mașină în favoarea mijloacelor de transport în comun. Însă din păcate nemulțumirile vizavi de autobuze sunt și nenumărate. Floreștenii se plâng de legăturile proaste cu anumite cariere din Cluj-Napoca, de timpii mari de așteptare în stații și de aglomerație. Odată ce vine iarna, transportul în comun va fi tot mai puțin o altrnativă atractivă, ceea ce o să dea peste cap calculele lui Pivariu.

Până ce Piavariu va reuși să găsească soluții, cetățenii comunei au anunțat că vor protesta săptămânal în curtea Primăriei.