Vocea ta

Piste pentru bicicliști în culorile curcubeului: „O prostie total nefuncțională”

Scris de 411

Modul haotic și habarnist în care au fost concepute pistele pentru bicicliști atrage atenția clujenilor, care ne semnalează că aceste trasee sunt colorate în culorile curcubeului, în funcție de cartier, fără a exista un program unitar de implementare. Pare-se că cineva din municipalitatea clujeană, care sigur coordonează vreo comisie de desen pe hârtie, colorează pistele de bicicliști după cum îi trăsnește peste noapte.

Iată ce notează un cititor Ziar de Cluj:

„Referitor la video-ul de zilele trecute in care prezentati intre altele situatia pistelor de biciclete din cartierul Gheorgheni (zona Madach Imre). Vroiam doar sa fac o observatie legata de modul cum se implmenteaza acest sistem de piste – pe langa ca tot sistemul de piste e deficitar si o prostie total nefunctionala – intrebarea mea ar fi de ce in cartierul Gheorgheni aceste piste sunt marcate cu vopsea verde, in centru cu rosu, si in multe alte locuri din oras pistele nici macar nu sunt vopsite!?

Cineva ma gandesc ca face proiectele pe hartie, traseaza sarcini, si pe urma ajung sa fie implementate prin oras, dar se pare ca nu se tine deloc seama de un set de reguli care sa functioneze intr-un mod unitar la nivelul intregului municipiu..

Ca tot veni vorba de a implenta lucrurile intr-un mod unitar prin oras, am observat ca pe strada Universitatii s-a pavat recent folosind un pavaj cu totul diferit de ce s-a folosit pana acum in zona centrala. Practic pe strada Bratianu pana la colt cu cinema Arta, cat si pana la libraria Universitatii sunt acele dale de dimensiuni relativ mari, cu o textura specifica, dar pe strada Universitatii municipalitatea a folosit un alt tip de dale. Oare de ce?

Or fi astea detalii, dar tot inseamna ca cineva, undeva acolo prin primarie nu isi face treaba cum trebuie, si pana la urma si detaliile conteaza.

Totusi, poate ati observat ca la libraria Universitatii a reaparut borna aceea de hotar din perioada austro ungara, macar atat lucru bun, probabil si datorita demersurilor dumneavoastra din ZiardeCluj.

Oricum, succes in continuare cu prezentarea situatiilor din municipiu, treptat treptat poate mai citeste lumea si isi da seama ca schimbarea vine in primul rand de la noi, prin vot dar si prin actiuni directe de a sesiza, actiona, etc.

Toate cele bune,
Mihai C.”
, notează cititorul Ziar de Cluj

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 16 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 16 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 17 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 18 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 18 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 20 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 21 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 21 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 22 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 24 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

Recomandările redacției
TOP CITITE