Din oras

Piezișa, cel mai mare focar de infecție COVID-19 din Cluj-Napoca

Strada Piezișă, unul dintre locurile de întâlnire preferate de tinerii clujeni, s-a transformat în cel mai important focar de infecție cu coronavirus de la nivelul municipiului. Din acest motiv, forțele de ordine patrulează în permanență pe stradă pentru a se asigura că lucrurile nu scapă din nou de sub control

”Strada Piezișa a fost instituită zonă de siguranță specială ceea ce înseamnă că avem acolo forțe de ordine impresionante care patrulează în permanență pentru a se asigura că lucrurile sunt ținute sub control acolo. Strada Piezișă est este un focar de infecție. Avem câteva focare care au izbucnit de acolo, de la petrecerile care se organizează acolo, astfel că măsura este una cât se poate de clară. Spațiul nu permite o răspândire a oamenilor, oamenii stau în grupuri, așa sunt obișnuiți, terasele sunt extrem de mici și nu poate să fie vorba de distanțare socială. Nu este singurul loc cu grad de risc ridicat din municipiu, dar este cel pe care l-am identificat ca fiind cel mai important”, potrivit prefectului Mircea Abrudean.

De altfel, potrivit declarației făcută de prefectul Mircea Abrudean petrecerile private sunt principala cauză pentru numărul foarte mare al persoanelor diagnosticare pozitiv cu coronavirus din Cluj-Napoca. Din cauza numărului mare de infectări, angajații DSP și voluntarii nu fac față și apr situații în care nu reușesc să răspundă tuturor la telefon.

”200 de pacienți pe zi înseamnă 200 de anchete epidemiologice. Fiecare dintre persoanele diagnosticate pozitiv are minim 5 contacți direcți, adică1000 de oameni. Indiferent câți angajați și voluntari avem, fizic nu se poate face față la așa ceva. E greu de înțeles că nu se răspunde la telefon sau se răspunde mai greu. Haideți să ajungem în situația în care nu trebuie să sunăm nici la DSP și nici la 112”, transmite Mircea Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *