Din oras

Pieton în Cluj-Napoca: distanțarea fizică, un moft nepermis

Scris de 68

Deși autoritățile continuă să facă caz în privința păstrării distanței sociale, rebotezate peste noapte în distanțare fizică, adeseori aceasta nu este decât un moft nepermis în condițiile infrastructurii pietonale deficitare la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Să fii pieton în orașul de cinci trotuare este adesea una dintre cele mai însemnate provocări. 

Fie trotuarele sunt transformate în locuri de parcare, fie acestea sunt nepermis de înguste. 

Oricum ar fi, distanțarea socială nu reprezintă decât o vorbă de duh, destul de dificil de respectat în capitala Ardealului. 

Din păcate, pietonii par să fi rămas cu adevărat neglijați de administrația locală, care închipuie zone de socializare în viitoare cartiere, precum Sopor, dar uită să ajusteze lucrurile acolo unde este posibil.

Din contra, pe Bdul Nicolae Titulescu, după crearea benzii dedicate transportului în comun, pietonii s-au trezit cu întreg trotuarul blocat de autoturismele cățărate pe spațiul care le era destinat. 

Cu aprobarea autorităților.

Nici pe strada Argeș, chiar din imediata apropiere a Pieței Mihai Viteazul, lucrurile nu stau mai bine. 

De ani de zile, pietonii care-și fac drum pe aici, pot urmări o situație neschimbată: o parte a străzii este blocată de mașini parcate, cu un trotuar ciuntit și extrem de prost îngrijit, pentru ca pe cealaltă parte trotuarul să lipsească cu desăvârșire.

Aici, împiedicându-se unul de celălalt, pietonii se salută strângând din dinți, încercând să-și facă loc pe un spațiu îngust, improvizat cu stâlpi, neștiind cum să aplice distanțarea socială.

Iar asta se întâmplă în Clujul de cinci stele.

În vreme ce președintele arată cu degetul spre românii indiscplinați, amendați cu regularitate de Guvernul PNL-ist prin intermediul organului polițienesc, pietonii strâng din umeri și se uită spre autoritățile locale, de ai căror reprezentanți își vor aminti la alegerile locale. 

Sau poate nu. ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 mins In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 1 hour In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 2 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 2 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 3 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 3 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 5 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 5 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 5 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE