Din oras

Pieton în Cluj-Napoca: distanțarea fizică, un moft nepermis

Scris de 68

Deși autoritățile continuă să facă caz în privința păstrării distanței sociale, rebotezate peste noapte în distanțare fizică, adeseori aceasta nu este decât un moft nepermis în condițiile infrastructurii pietonale deficitare la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Să fii pieton în orașul de cinci trotuare este adesea una dintre cele mai însemnate provocări. 

Fie trotuarele sunt transformate în locuri de parcare, fie acestea sunt nepermis de înguste. 

Oricum ar fi, distanțarea socială nu reprezintă decât o vorbă de duh, destul de dificil de respectat în capitala Ardealului. 

Din păcate, pietonii par să fi rămas cu adevărat neglijați de administrația locală, care închipuie zone de socializare în viitoare cartiere, precum Sopor, dar uită să ajusteze lucrurile acolo unde este posibil.

Din contra, pe Bdul Nicolae Titulescu, după crearea benzii dedicate transportului în comun, pietonii s-au trezit cu întreg trotuarul blocat de autoturismele cățărate pe spațiul care le era destinat. 

Cu aprobarea autorităților.

Nici pe strada Argeș, chiar din imediata apropiere a Pieței Mihai Viteazul, lucrurile nu stau mai bine. 

De ani de zile, pietonii care-și fac drum pe aici, pot urmări o situație neschimbată: o parte a străzii este blocată de mașini parcate, cu un trotuar ciuntit și extrem de prost îngrijit, pentru ca pe cealaltă parte trotuarul să lipsească cu desăvârșire.

Aici, împiedicându-se unul de celălalt, pietonii se salută strângând din dinți, încercând să-și facă loc pe un spațiu îngust, improvizat cu stâlpi, neștiind cum să aplice distanțarea socială.

Iar asta se întâmplă în Clujul de cinci stele.

În vreme ce președintele arată cu degetul spre românii indiscplinați, amendați cu regularitate de Guvernul PNL-ist prin intermediul organului polițienesc, pietonii strâng din umeri și se uită spre autoritățile locale, de ai căror reprezentanți își vor aminti la alegerile locale. 

Sau poate nu. ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 8 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 13 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 14 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 17 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 18 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 1 day Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE