Anchete

Pierderi de sute de mii de lei la firma Primariei, Cluj Innovation Park

Scris de 601

Raportul semestrial care va fi prezentat Consiliului Local saptamana viitoare, arata ca societatea Primariei, Cluj Innovation Park, creata pentru a gestiona Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (CREIC) si Centrul Transfer, Evolutie, Antreprenoriat, Microintreprindere (TEAM) a inregistrat pierderi substantiale in prima jumatate a anului. Motivul principal sunt intarzierile din cele doua proiecte, ceea ce inseamna ca societatea nu a putut sa-si indeplineasca obiectivele, pentru ca nu a avut ce sa administreze. Desi ambele ar trebui sa fie gata pana la finalul anului, cifrele din raportul mentionat, releva slabe sanse ca acestea sa fie finalizate pana la termen.

La inceputul anului, la elaborarea bugetului societatii s-a luat in calcul faptul ca CREIC avea termen de finalizare mai 2015, iar TEAM luna iulie 2015. Cu toate acestea, in iulie gradul de finalizare la CREIC era de 65%, iar la TEAM de 57%. Cauza intarzierii in cazul CREIC a fost rezilierea contractului cu firma constructoare, deoarece aceasta a intrat in insolventa. Apoi lucrarile ramase au fost scoase din nou la licitatie, procedura care nu a fost inca atribuita. Cel mai optimist termen pentru finalizarea proiectului este luna august a anului viitor.

In aceste conditii, arata raportul Cluj Innovation Park, veniturile preconizate nu au putut fi atinse, iar firma a intrat din nou pe pierdere. Totusi, subliniaza reprezentantii societatii, pierderile sunt mai mici decat se asteptau.

“La 30.06.2015 societatea a realziat o pierdere de 358.850 de lei , cu mult mai mica decat cea prognozata initial de 528.040 de lei, deoarece a redus la minim cheltuielile de exploatare pentru functionarea societatii, la toate capitolele si articolele bugetare fiind facute economii semnificative. In anul 2015 societatea Cluj Innovation Park SA a obtinut venituri din activitatea operationala in suma de 2.552 de lei (organizare curs) si venituri financiare in suma de 1.597 lei cele doua structuri de afaceri pe care le va administra fiind inca in constructie”, se arata in raport.

Planul Cluj Innovation Park pentru perioada 2014-2016 presupunea atragerea a 26 de firme.

Dintre cele 26 de firme care se preconizeaza a fi atrase in CREIC in primii doi ani operationali, 3 se estimeaza pentru atelierele de creatie, 22 pentru spatii de birouri si o companie de operator logistic al spatiilor aferente halei de productie film. CREIC va oferi atat servicii de incubare pentru start-up-uri care activeaza in domeniul industriilor creative cate si servicii si facilitati firmelor mature gazduite.
Planul pentru CREIC mai prevede “desfasurarea unui numar de cel putin 12 evenimente in cadrul centrului in primul an operational si cresterea cu cel putin 6 evenimente pe an, in primii cinci ani operationali”, dar si promovarea Centrului “ca fiind initiatorul unui potential cluster in domeniul industriilor creative atat la nivel regional cat si european”.

In cel de-al cincilea an, gradul de ocupare va ajunge, conform planului de administrare, la 91%, iar frecventa evenimentelor va creste la 3 evenimente pe luna. De asemenea anul 2019 va fi primul an pe plus, conform estimarilor membrilor Consiliului de Administratie.

Intr-o adresa transmisa Cluj Innovation Park, Primaria Cluj-Napoca arata ca drumul de acces catre cele doua obiective era finalizat doar in proportie de 8% si atrage atentia ca “Orice intarziere in etapa de implementare a proiectului poate avea reprecusiuni si se poate transmite asupra celor doua proiecte, datorita complementaritati cu urmatoarele categorii de lucrari: retele de apa, canalizare, retele electrice, drum de acces”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 49 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 50 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE