Din oras

Petrecere privată cu peste 100 de persoane, spartă de polițiștii clujeni

Scris de 1,282

În urma unei razii efectuate în noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii clujeni au oprit o petrecere cu peste 100 de persoane desfășurată într-un local din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Evenimentul privat număra 116 persoane. În urma verificărilor făcute la fața locului, organizatorul a afost amendat cu 15.000 de lei.

Potrivit restricțiilor aplicate de autorități în contextul Covid-19, localurile pot funcționa cu 30% din capacitatea maximă, în intervalul orar 5:00-22:00. 

Polițiștii au legitimat 116 persoane la această petrecere și au descoperit nereguli la casa de marcat.

„În cadrul activităților demarate, s-a constatat faptul că, în interiorul unui local situat în centrul municipiului, se desfășoară un eveniment privat, cu participarea mai multor persoane, fiind astfel încălcate prevederile legale impuse în contextul pandemic.

Au fost identificate 116 persoane, precum și organizatorul evenimentului, căruia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 55/2020.

De asemenea, verificările polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice au condus la  aplicarea unei sancțiuni în baza OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat. Urmează a fi aplicate măsurile legale și fața de ceilalți participanți la evenimentul în cauză”, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

La o altă petrecere s-a lăsat cu amenzi de 20.000 lei

În aceeași seară, polițiștii  au aplicat o amendă de 20.000 de lei unor persoane care participau la un eveniment organizat, ce înregistra un număr de 36 de participanți. 

„De asemenea, în cadrul acțiunii, în jurul orei 22.45, polițistii municipiului Cluj-Napoca au identificat un alt local situat în centrul municipiului, în interiorul căruia nu erau respectate măsurile legale impuse în contextul pandemic, fiind în desfășurare un eveniment privat.

Au fost aplicate astfel măsurile prevăzute de Legea 55/2020, 36 de persoane care participau la evenimentul organizat fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat măsurile legale conform OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat.

În ambele situații constate sunt efectuate în continuare cercetări în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Afacerea zilei
  Rottaprint Apahida, prima tipografie flexografică din România, a avut anul trecut profit de peste o jumătate de milion de euro
 • Acum 7 hours De cartier
  Viceprimarul Dan Tarcea despre Baza Sportivă La Terenuri: “Așa cum arată acum lucrările de acolo și ritmul de lucru de acum suntem optimiști și credem că vor fi realizate”
 • Acum 8 hours De cartier
  În orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”, cel mai mare cartier mustește de gunoaie și noroaie
 • Acum 8 hours De cartier
  Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»
 • Acum 8 hours Rautacisme
  Lucrări publice cu viață scurtă, dar de cea mai bună calitate! Dalele noi, mândria Clujului, au crăpat și în jurul BT Arena
 • Acum 8 hours Din oras
  În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON
 • Acum 8 hours Din oras
  Lista problemelor descoperite de Primărie la proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989
 • Acum 9 hours De cartier
  Imagini nerecomandate minorilor – În parkingul Negoiu, din fundul Mănășturului, vandalii mânjesc pereții nestingheriți de Poliția Locală
 • Acum 10 hours De cartier
  SOPORUL viitorului, prins în «furcile administrative» din prezent: „După aprobarea PUZ-ului cheia va fi la investitori, la cei care dețin terenuri acolo”. Autoritățile nu pot avansa încă un termen final
 • Acum 10 hours Editorial
  Eşti hoţ, mincinos şi nu-ţi place munca? Te faci politician
 • Acum 12 hours Din oras
  Înc-o strategie: Autoritățile își propun să «planteze» zece mii de corpuri de iluminat public până în 2030. Valoarea investiției este estimată la aproape 7 milioane €
 • Acum 13 hours Din oras
  Nici n-a apucat bine managerul Spitalulului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj să refuze fonduri private nerambursabile, că “totul e perfect” şi aflăm că un părinte şi-a spălat copilul internat acolo cu furtunul
 • Acum 13 hours Rautacisme
  MI-S PENIBILII JUDEŢULUI: S-a inaugurat „ţava” de apă la Dej în prezenţa unui sobor de politicieni locali
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE