In vizor

Petitie pentru demiterea politistului din Floresti, acuzat de abuz

Peste 600 de semnaturi s-au strans pana la aceasta ora la petitia on-line care cere demiterea si pedepsirea conform legii a lui Nicolae Rus, politistul din Floresti, acuzat de comportament abuziv fata de doi stapani de caini.

Petitia  se adreseaza unei serii de institutii printre care Politiei Romane, Ministerului de Interne, IPJ Cluj, Prefecturii Cluj, dar si Ministerului Justitiei si Agentului Guvernamental pentru Drepturile Omului.

“Noi, semnatarii acestei petitii, oripilati de abuzul de forta si putere impotriva unui cetatean cinstit din Floresti, abuz comis de  asa-zisul politist Nicolae Rusu, va cerem imediata destituire din functie a acestui individ, interzicerea de a se mai angaja in orice agentie pentru pastrarea ordinii (orice fel de Politie ) si trimiterea lui in judecata pentru : intimidare, abuz de putere si forta, atingerea si tinerea unei persoane in mod ilegal, hartuire verbala si fizica”, se arata in petitia initiata de Activistii pentru Drepturile Animalelor Romania.

Documentul prezinta sirul evenimentelor petrecute in 20 noiembrie in Floresti, cand inspectorul de politie Nicolae Rusu, chemat de sotie, nu i-a lasat pe cei doi tineri, care isi plimbau cainii, sa plece.

“Acest individ, Nicolae Rusu, a facut de rusine Politia Romana, si acum numele lui este cunoscut in intreaga lume. Suntem total dezamagiti de faptul ca Politia din Cluj ia partea infractrorilor si doreste sa pedepseasca persoane care nu au comis nicio crima. Nu este o crima sa scoti cainii la plimbare pe un teren viran si sa ii lasi sa alerge liberi. Cel putin aceasta nu este o crima in nici o tara civilizata din lumea cu adevarat democratica. Cerem cea mai severa pedeapsa pentru Nicolae Rusu si de asemenea pedepsirea comportamentului antisocial al sotiei si soacrei dansului, la adresa unor cetateni cinstiti si pasnici. Ne rezervam dreptul de a trimite petitia noastra si Comisiei Europene pentru Justitie si Drepturi Fundamentale. Vom urmari indeaproape evolutia acestui caz si vom lua toate masurile necesare in cazul in care Nicolae Rusu nu este demis din fortele de Politie din Romania si nu este pedepsit”, se mai arata in document.

644 de persoane din toata tara, dar si din strainatate au semnat petitia pana la ora publicarii acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *