Eveniment

Peste 20.000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!” Negocierile cu premierul Ciucă au eșuat. La Cluj, Piața Unirii este plină ochi de sindicaliști

Peste 20.000 de profesori sunt în marș, marți, din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni, liderii de sindicat cerând să fie primiți de către președintele Klaus Iohannis. Negocierile purtate marți cu premierul Nicolae Ciucă la Guvern au eșuat. Liderii celor trei sindicate din învățământ au anunțat că greva generală din școli și protestele continuă.

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat, într-o intervenție la Antena 3, înainte de întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, care va avea loc la Cotroceni, că ”această mișcare de protest depășește natura revendicărilor salariale. Este vorba de demnitate. Este mesajul colegilor mei”.

Coloana de peste 20.000 de manifestanți a pleacat în marș spre Palatul Cotroceni.

Circulația rutieră în Piața Victoriei este blocată.

Sunt sute de participanți sunt și la mitingul profesorilor de la Cluj. Sindicaliștii protestează în Piața Unirii

Mesaje de pe pancartele profesorilor: „Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale!”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „Facturile nu se plătesc cu vocație”, „Empatie noi primim, dar salari ne dorim”, „2% nu ajută”, „Salvați educația, susțineți educația”, „Vreau o școală ca afară, dar o vreau la noi în țară”, „Patru la purtare pentru guvernare”, „Vrem respect, demnitate și statut social”, „Educația este pașaportul către viitor” „Anul viitor la vot, o să plătiți pentru tot”, „Doctorașii fără școală își bat joc de scumpa țară”.

Și sindicaliștii de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) s-au alăturat la protestul profesorilor clujeni organizat în Piața Unirii marți, 30 mai, la ora 12:00.

Pe surse se zice că locatarul de la Cotroceni ar catadicsi să se întâlnească azi cu protestatarii.

Update: Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu liderii sindicatelor din educație a fost confirmată de Administrația prezidențială.

 

Fotocredit: g4media.ro și monitorulcj.ro