Sport

Ioan Ovidiu Sabău părăsește U Cluj. Poziția Clubului

Tehnicianul a susținut o conferință de presă în care a explicat motivele din spatele alegerii sale, dar și ce își dorește în viitor.

Deși a salvat echipa de la retrogradare și a fost aproape de a cuceri Cupa României, Ioan Ovidiu Sabău nu va mai continua ca antrenor al Univeristății Cluj. Tehnicianul susține că această perioadă a fost una încărcată pentru el, iar sănătatea nu îi mai permite să continue.

Totuși, Sabău e dispus să se ocupe de echipa secundă a clubului și să contribuie la promovarea talentelor din Academie. O decizie în acest sens va fi luată în viitorul apropiat.

„Am decis să preiau echipa într-o perioadă destul de grea. Împreună cu staff-ul, cu cei din conducere și cu jucătorii minunați pe care i-am avut și pentru care am respect și apreciere, am reușit să câștigăm respectul suporterilor. Am avut un parcurs bun, un joc ofensiv, care a făcut să fim o echipă identitate care a câștigat simpatia multor oameni.

Ceea ce s-a întâmplat, mai ales în finala Cupei, ne-a maturizat pe toți. Fiind crescut aici ai o altă responsabilitate, ai dorința de a nu dezamăgi suporterii, te întâlnești tot timpul cu ei. A fost o încărcătură enormă, îmi e greu să mă odihnesc. M-a măcinat foarte mult și consider că e cel mai bine pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea ca antrenor cu Universitatea.

Nu renunț la carieră, luăm în calcul o colaborare, dacă se vor găsi fonduri să rămân în cadrul clubului pentru a forma juniorii și a-i ajuta să facă pasul. Vrem să ne înscriem în Liga a 3-a și să pot să ajut jucătorii talentați să fie pregătiți pentru prima echipă. Momentan este la nivel de discuții, nu la nivel de decizie.

A fost foarte greu să iau această decizie. M-a atașat de jucători, de suporteri, dar am simțit că m-a consumat foarte mult. E mai greu când ești și fan și îți dorești să nu dezamăgești. Trebuie să existe un echilibru. Din păcate eu nu pot face separația între cele două părți. În urmă cu 2-3 săptămâni simțeam că va fi destul de greu să continui.

Nu abandonez cariera, dacă aici nu vom găsi soluții, mă gândesc și la o altă variantă. Momentan, prioritar este Universitatea Cluj. Nu aș vrea să se speculeze, nu s-a pus problema de a cere un buget mai mare, că vrem să atacăm play-off-ul și clubul nu a putut să asigure asta.

Nu aș vrea să se creadă că ascund anumite lucruri. Știu ce poate oferi clubul și ar fi fost ușor să găsesc o portiță pentru a ieși. Am spus sincer ceea ce simt și ceea ce ar fi bine și pentru mine și pentru club”, a explicat antrenorul.

Poziția clubului în privința situației lui Sabău

Directorul sportiv Gabi Giurgiu a oferit punctul de vedere al Universității Cluj în privința plecării antrenorului. De asemenea, oficialul clubului a anunțat că viitorul tehnician va trebui să respecte o parte din principiile puse la punct de Ioan Ovidiu Sabău.

„Șanse pentru echipa a doua există, vom încerca să găsim resurse. Ne dorim ca domnul Sabău să rămână. Știm că tot ceea ce face poate ajuta clubul și juniorii să ajungă la un alt nivel. Ne pare foarte rău, ne-am fi dorit să continue alături de noi. Am fi putut trece la un nivel superior foarte ușor împreună.

Alături de staff a făcut o muncă extraordinară. A reușit să creeze un model de joc pe care dorim să îl continuăm. La fel, un profil al jucătorilor pe care dorim să îi aducem la echipă. Antrenorul care va veni va trebui să se plieze pe ceea ce ne dorim.

Avem mai mulți antrenori pe listă, vedem ce decizie se va lua. Va fi greu să îl înlocuim pe domnul Sabău și să duci echipa la același nivel de exprimare. Sper să fim inspirați și să găsim cea mai bună soluție „, a declarat Gabi Giurgiu.

Acum patru zile, scăpat în fața unui microfon de la o emisiunea de-a lui de chitanțier, unde-și face publicitate mincinoasă, primarul Emil Boc se băga în seamă declarând că ”nu crede că Ioan Ovidiu Sabău va pleca de la U Cluj”, că acesta ”va dori să continue muncă începută în iarnă, când a preluat echipa clujeană”.

Pare să nu fie cum declara acest Gigi Becali al Clujului:

„Am comunicat cu el imediat după meci printr-un mesaj. Nu am discutat nimic despre așa ceva și nici nu am fost informat despre o asemenea ipoteză. Nu comentez și nu cred că este o știre. Îmi doresc ca Neluțu Sabău să continue.

Știu că e un om responsabil și știe că munca este grea în continuare, încă cunoscând ADN-ul lui de clujean adevărat cât timp va avea putere va fi alături de culori. Nu am discutat cu nimeni acest aspect și nu pot să pun mai multe”.