In vizor

Peripețiile unei mămici care a ieșit la plimbare cu căruciorul: „Administrația locală nu consideră că orașul trebuie să fie și pentru pietoni sau mămici cu cărucioare”

Scris de 224

Mămicile din Cluj-Napoca au reclamat adesea faptul că este foarte greu să se plimbe cu căruciorul pe străzile din cartiere, trotuarele fiind greu accesibile. Adesea ele sunt nevoite să circule pe stradă, mai ales că trotuarele sunt ocupate frecvent de mașini.

„Am avut ocazia sa merg cu copilul în cărucior pe ruta Aleea Bârsei – str A. Șaguna – Aleea Bârsei și am descoperit că administrația locală nu consideră că orașul trebuie să fie și pentru pietoni, mămici cu cărucioare și persoane în cărucioare cu rotile.Acestea ar fi o parte din lucrurile sesizate pe un traseu scurt care ar trebui să ajute pietonii să evite mult prea poluatul Bld 21 Decembrie 1989 care oricum momentan este impracticabil pentru pietoni. Însă cel puțin problema trotuarelor prea înguste, sau prea înalte, sau ocupate de mașini se regăsește peste tot în Cluj-Napoca, fie că vorbim de străzi principale sau nu. Sper ca aministrația locală să nu uite că sunt și persoane care folosesc cărucioare în momentul în care pavează Bdul 21 Decembrie 1989”, a transmis o mămcă.

Neregulile sesizate: pe strada Scorțarilor se poate circula doar pe trotuarul cu soare, deoarece pe partea cu umbră sunt mașini. Trotuarele sunt prea înalte sau prea abrupte (ex.trecerea de pietoni de la str. Argeș cu Paris, cea de pe str Ploiești din Piața Mihai Viteazu).

 Trotuarele sunt prea înguste pentru cărucioare (pe str. Ploiești este și un stâlp pe un trotuar și așa îngust astfel încât trebuie să cobori pe strada circulată intens pentru a merge mai departe), sau sunt ocupate de mașini de nu se mai poate trece cu un cărucior. 

Pe strada Argeș, la intrarea în Parking, trotuarul este foarte înalt, singura opțiune fiind ieșirea într-o stradă extrem de circulată și apoi urmează o zonă “pietonală” pe lângă hotelul Cristian, care și fără cărucior este dificil de parcurs (nu ajută absolut deloc magazinele cu servire fix la stradă).

Primăria Cluj-Napoca dă asigurări că se va interveni pe mai multe străzi aflate în zone intens circulate din municipiu, trotuarele urmând să fie accesabilizate pentru circulația persoanelor cu dizabilități sau a cărucioarelor pentru copii. 

„În această perioadă avem în derulare mai multe lucrări pentru amenajarea trotuarelor pentru accesibilizarea circulației persoanelor cu dizabilități sau cărucioarelor pentru copii. În ultimele două luni s-au amenajat astfel de trotuare/accese pe următoarele străzi : T. Mihali, Slănic, N. Titulescu, AL. Vaida Voievod, A. Suciu, fiind în lucru mai multe străzi din zona centrală printre care și cele menționate de dumneavoastră (str. Argeș, P-ta. M. Viteazu, Constanța, Ploiești, Bălcescu, I.P. Voitesti), urmând ca în acest an să intervenim și pe str. Horea, P-ta Gării, I.L. Cargiale, G. Barițiu, E. Isac, Uzinei Electrice, Dacia, Cuza-Vodă”, a transmis Primăria municipiului Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 mins Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 16 mins In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 45 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 3 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 5 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 15 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 20 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 21 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 21 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE