Eveniment

Percheziții la traficanții de droguri din județul Cluj: sume uriașe de bani au fost confiscate

Procurorii DIICOT Cluj au efectuat două percheziții imobiliare într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc. Inculpații din acest dosar se află în arest preventiv încă din luna iulie.

„La data de 03.10.2023, în   continuarea cercetărilor efectuate   în cauza având ca obiect  infracțiunile de  trafic de droguri de risc și mare risc reținute în sarcina a trei inculpați (în prezent arestați preventiv), în urma investigațiilor aprofundate, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Cluj. Cu această ocazie  persoana percheziționată (membră de familie a unuia dintre inculpați) a predat în mod voluntar organelor de urmărire penală sumele de 211.980 lei și 12.460 euro,  bani cu privire la care există bănuiala rezonabilă că provin din săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri”, potrivit unui comunicat DIICOT.

Vă reamintim că polițiștii BCCO, împreună cu procurorii DIICOT Cluj, au pus în aplicare, în data de 19 iulie 2023, cinci mandate de percheziție domiciliară. În baza probatoriului administrat, 3 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Citește mai mult:

Percheziții în Cluj la traficanți de droguri. Polițiștii au confiscat 1kg de substanță cristalină, pastile periculoase și zeci de mii de lei