Eveniment

PERCHEZIȚII LA TRAFICANȚI DE DROGURI DIN CLUJ: Cinci indivizi au fost arestați preventiv

Cinci traficanți de droguri au fost arestați preventiv la Cluj de către procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

droguri 1

”La 28.06.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a patru inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut că, în perioada 2022 – iunie 2023, cinci inculpaţi (unul dintre inculpaţi arestat în altă cauză) au comercializat în mod repetat, droguri de mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv, consumatorilor de pe raza judeţului Cluj, pentru sume cuprinse între 60 şi 400 lei.

droguri 2

Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Cluj, fiind identificate şi ridicate cantităţi de drog de mare risc (3-CMC) şi substanţă cu efect psihoactiv (2 MMC), porţionate şi ambalate în plicuri de tip ziplock, plicuri de tip ziplock neutilizate, cântare de mare precizie, mai multe telefoane mobile şi sume de bani în lei.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a celor cinci inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

droguri 3

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Gherla şi al jandarmilor din cadrul IJJ Cluj şi IJJ Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis DIICOT.