Justitie

Percheziții la Dej, comandate de anchetatori italieni. Un crescător de câini de rasă, bănuit de falsificarea carnetelor de sănătate și certificatele Pedigree

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Cluj au descins astăzi în Dej, la sediul lui Teodor Tatarcan(FOTO), crescător de câini de rasă, anchetat de autoritățile din Italia. Potrivit informațiilor pe surse, anchetatorii au descoperit în timpul perchezițiilor zeci de carnete de sănătate în alb (necompletate) și certificate Pedigree false. 

Bărbatul avea o afacere cu creșterea câinilor de rasă, în special rasa bulldog, și comercializarea acestora în alte țări. În realitate, ancheta italienilor arată că Tatarcan prezenta documente false referitoare la tratamentul și hrana câinilor pe care îi vindea. Principala acuzație din dosar o reprezintă cea de trafic ilegal de pui de bulldog francez.

Perchezițiile au avut loc la Dej și în două locații din Brăila. 

„La data de 12 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Dej, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au pus în executare 4 mandate de percheziție, emise de către Judecătoria Dej, în baza unui ordin european de anchetă transmis de autoritățile italiene. 

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele unor persoane din municipiul Dej, bănuite de săvârșirea faptelor de falsificarea documentației administrative, traficul și deținerea ilicită de droguri veterinare, exercitarea profesiei abuzive, înșelăciune și trafic ilegal de pui de bulldog francez. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 24 de exemplare canine, carnete de sănătate și pașapoarte pentru animale, microcipuri, precum și medicamente de uz veterinar. 

Întreaga documentație urmează a fi înaintată autorităților italiene, în vederea continuării cercetărilor”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Ancheta este condusă de către procurori din Italia, care în prezent au cerut ajutorul autorităților din România pentru efectuarea unor verificări. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *