In vizor

După protestul moților, DRDP Cluj „va cârpi” DN 75 Turda-Câmpeni, deși drumul necesită modernizare

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a și început să lucreze pe drumul DN 75 Turda-Câmpeni pentru înlocuirea unor dale de beton, dar a și lansat o licitație în valoare de 17,8 milioane de lei pentru achiziția de covoare asfaltice. Această mobilizare fără precedent este o consecință a acțiunilor de protest organizate de moții din județele Cluj și Alba. 

Un profesor universitar din Cluj-Napoca este cel care a inițiatpetiția pentru modernizarea acestui drum, astfel că decizia autorităților de a petici acest drum îl nemulțumește profund.

„După pornirea acțiunii noastre de protest, bizar, dar rod al ”coincidenței”, drumarii se apucară de lucru. Și lucrează, lucrează, lucrează! Spoiesc drumul cu 6cm de asfalt, cu toate că DN 75 are nevoie de modernizare:

  • Consolidare tramă drum;
  • Ziduri de sprijin;
  • Șanțuri;
  • Rambleuri;
  • Parapeți;
  • Podețe;

Nimic din toate acestea. Ca să acopere, precum pisicul, indolența sub formă de gropi, praguri, surpări, CNAIIR, presată de potentații domni locali, aruncă 3.5 milioane de euro ca să nu zicem că nu fac ceva…..MOȚII NU MERITĂ UN DRUM MODERNIZAT? Cu mici excepții, reprezentanții lor fac fandări, precum la fotbal, iar poporul să plece după fentă: la vot! Mai sunt și excepții! Puține, este drept, dar sunt”, a transmis profesorul Irimie Popa

Profesorul clujean anunță o acțiune de protest în 14 mai pentru a-i determina autoritățile din cele două județe să facă demersuri pentru modernizarea drumului DN 75 Turda-Câmpeni.

„Am fost prea mult prostiți, prea mult ignorați, prea tare batjocoriți! Din păcate, pe banii noștri batjocura continuă! VĂ AȘTEPTĂM LA PROTEST, VINERI 14 MAI, LA ALBA-IULIA ȘI CLUJ-NAPOCA! MÎNDRU CU MOȚII DÂRJI, MÂNDRU CU ȚARA MOȚILOR!P.S. Astăzi, în calitate de organizator al acțiunii, de Vineri 14 Mai 2021, am discutat detaliile cu Jandarmeria AB și CJ, Poliția Alba-Iulia și Cluj-Napoca! NIMENI NU VA FI AMENDAT!!! SPUNEȚI ASTA CELOR CARE NU VĂ VOR LA PROTEST!”, a mai transmis POPA.

Citește mai mult:

Moții amenință cu un marș de protest la Cluj Napoca și Alba Iulia: ”sătui de atâta uitare și batjocură, ne vom deplasa pentru a face o ”vizită” la Prefectura Alba, continuând, în aceeași zi, cu Prefectura Cluj”

În tot acest timp DRDP Cluj anunță că lucrări de reparații a dalelor de beton cu geocompozit antifisură și mixtură asfaltică executate pe DN 75, km 70-72, localitatea Câmpeni, județul Alba. Ulterior după adjudecarea licitației vor fi demarate lucrări de întreținere care nu vor rezolva problema decât o perioadă scurtă de timp. Acesta este un drum care necesită modernizare, nu doar cârpeli care să reziste maxim trei ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *