Rautacisme

Pentru cine bat tobele, Emile? Fără Simona Halep și Sorana Cîrstea, meciul de FED Cup al României de la Cluj-Napoca poate fi trecut la categoria „diverse”

Scris de 329

100.000 de euro. Atât îi costă pe clujeni organizarea meciului de FED Cup dintre România și Rusia. O competiție interesantă pentru români în ultimii ani, în condițiile în care echipa condusă din teren de Simona Halep țintește mereu trofeul.

Așa cum Emil Boc și galeria domniei sale din primărie ținteșe mereu toba, fiind prezent la orice meci al României din deplasare. Pe banii cui, pe banii lui.

Cert e între Emil Boc și Simona Halep, mai nou și Ion Țiriac, s-a legat o adevărată prietenie. Primarul din Cluj-Napoca e un mare amator de tenis și Clujul a devenit casa echipei de tenis a României, indiferent de condiții. Mai mult, la Cluj se pregătește un turneu WTA ce va costa aproximativ 1.5 milion de euro bani publici, dar asta e altă poveste.

Revenind la meciul de FED Cup dintre România și Rusia, e lucru cert că Simona Halep va boicota competiția. Motivul? Sportiva are nevoie de timp pentru a se pregăti pentru Olimpiadă. ”Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice”, a dezvăluit Ion Ţiriac.

Mai mult, rămași fără cea mai bună tenismenă, cei de la FRT au încercat să o convingă pe Sorana Cîrstea să participe, însă au primit și din partea ei un refuz elegant. ”Nu! E o decizie venită pe o bază. Am jucat foarte mulți ani pentru România și am dat tot ce am avut mai bun. Acum vreau să las locul celor care sunt pregătite să ajute România mai departe. Am fost întrebată, dar am gândit bine când am luat decizia și nu mă mai întorc”, a explicat Sorana pentru Prosport.

Așadar, 100.000 de euro pentru ca oamenii să o vadă pe Simona Halep, din păcate fără să o vadă pe Simona Halep. Asemeni unui Moș Crăciun care aduce copilului șosete, deși în scrisoare micuțul îl ruga să-i cumpere un XBox, Emil Boc se vede nevoit să strângă din dinți și să mai treacă un semi-eșec pe lista lungă a lucrurilor care nu „pușcă” în ultima vreme. Cu alegerile care bat la ușă, cu PNL care se gândește la un alt candidat la Primărie, viitorul e extrem de interesant. 

România și Rusia se vor întâlni la Cluj pe 7 și 8 februarie, în Sala Polivalentă. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE