In vizor

Pentru Buta vine Crăciunul peste o săptămână. E de nepovestit cum se dă Orașul acesta pe gratis pentru cumetriile municipalității

În 24 noiembrie se deschid Târgurile de Crăciun de la Cluj-Napoca. Unul în locul tradițional din buricul târgului, altul pe platoul din fața Sălii Sporturilor, proaspăt dalat de nenea Boc pentru pruncul de sereist binecuvântat Bogdan Buta, căruia i s-au concesionat cele două locații pe bani de semințe de iarbă, pe firma Fantesia Untold SRL, pentru o perioadă de 5 ani. Crăciunul vine cu o lună mai repede pentru firmele și oamenii de cumetrie ai municipalității clujene, iar evenimentul, conform presei de chitanțier este ”așteptat cu nerăbdare de toți clujenii”.

Mai ales de către cei care ard de nerăbdare să-și ia o langoșă cu minimum 30 de lei. Anul trecut era 20 de lei, dar cu cele două războaie, inflația, pensiile speciale, noile taxe și impozite care să le susțină, viitoarele măriri de pensii, inflația șamd, în mod cert va fi vorba de o scumpire. Trebuie să trăiască și oamenii aceia pe care are să-i jupoaie Buta pe închirieri de spațiu din spațiul clujenilor luat pe bani de nimic.

Abia așteptăm conferința de presă în care Însuși Dumnealui, Primarul, după ce o să smiorcăiască cu privire la presa de linșaj care este în viziunea lui unica presă independentă din municipiu (Ziar de Cluj, Maestre, poți să nu te abții să ne spui numele), OSĂ ne spună despre zecile de milioane de lei rămase în economia Clujului în urma celor două Târguri de Crăciun.

CITEȘTE ȘI:

Anul acesta, de Crăciun, clujene, fii tu și portofelul tău Magii de la Răsărit care-i aduc aur și smirnă pruncului de sereist Buta

Ca să lămurim un lucru, așa ca o presă de linșaj ce suntem (poate se trezește și presa de chitanțier din somnul profesional indus de facturi): Untold, festivalul de muzică pe stick, a început ca o escrocherie, escrocherie în care a băgat banii clujenilor, sute de mii de euro, însuși Emil Boc. Madam Ștefania Ferencz, ”blonda lui Boc” (o parvenită din Sătmar) s-a hărnicit să facă să fie bine să nu fie rău băgând în contul lui Buta acele sute de mii de euro chiar în ajun de anul nou – un fel de noaptea ca hoții. Ulterior s-a dovedit că banii au fost ”furgăsiți” cu acte false – justiția s-a pronunțat în acest sens, dar numai un prostoi a fost suficient de prost încât să se declare ”Acarul Păun” în această mânărie. Și ca să fie cât mai clar că avem de-a face cu o mânărie cu complicitatea municipalității, numai după ce presa i-a atras public atenția, s-a hărnicit și Boc să ceară să ni se restituie banii furgăsiți (nouă, clujenilor văduviți și de bani, și de marca Untold, că n-a fost prost Buta să nu și-o tragă pe nume personal), să se constituie parte păgubită în proces.

Habar nu avem dacă banii s-au mai recuperat, dar PE BANII NOȘTRI, CU COMPLICITATEA LUI EMIL BOC, Bogdan Buta a devenit mărețul patron de azi. Oricare dintre noi, clujenii, am fi amabili să ne dea Boc jumătate de milion de euro moca să ne deschidem o afacere, nu?

Iar procurorii dorm cu nasul în dosare în sediul pus la dispoziție și renovat tot la doi ani (să fie curat, igienic și ”mumos”) de municipalitate – așa un conflict de interese ca în Cluj-Napoca nu cred să mai găsim și în altă parte.

Chiar nu v-ați săturat de atâtea mânării făcute pe banii voștri în interesul cumetriilor municipalității, nu al vostru personal?