In vizor

Pentru a doua oară în ultimii zece ani, CJ Cluj închide rampa de gunoi de la Câmpia Turzii

Consiliul Judeţean plăteşte peste 6 milioane de lei pentru închiderea rampei de gunoi de la Câmpia Turzii. Este a doua oară când instituţia anunţă închiderea acestui depozit la o distanţă de trei ani. Apoi vine cu communicate de presă în care să anunţe că judeţul nu face parte din soluţia de amendare prin infringement a Curţii Europende de Justiţie, că administraţia locală e în graphic şi alte bla-bla-uri.

În iunie 2015, Consiliul Judeţean Cluj anunţa cu surle şi trâmbiţe că a atribuit contractul pentru închiderea gropii de gunoi de la Câmpia Turzii (împreună cu cele de la Pata Rât, Huedin, Turda, Gherla şi Dej). Acestea trebuiau închise un an mai târziu, în 2016. La acea vreme, câştigătoarea licitaţiei era Asocierea SC Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger Gmbh contra sumei de  8 milioane de lei fără TVA.

Numai că rampele din judeţul Cluj nu au fost închise, deşi au trecut 7 ani de când acolo trebuia pus lacătul, iar în cazul gropilor de gunoi de la Câmpia Turzii şi Dej a intervenit rezilierea contractului. Ulterior câștigării licitației, Asocierea SC Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger Gmbh a solicitat suplimentarea valorii lucrărilor cu 6,1 milioane lei. Consiliul Judeţean nu a fost de acord cu această suplimentare, contractul a fost reziliat, iar lucrările au fost scoase, din nou, la licitație.

Aşa că, trei ani mai târziu, azi, 31 octombrie, Alin Tişe a semnat, cu aceleaşi surle şi trâmbiţe, noul contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor necesare închiderii rampei de gunoi de la Câmpia Turzii. De data aceasta, societatea declarată câștigătoare este Secvision Business Solutions SRL, valoarea totală a contractului fiind de 6,1 milioane lei fără TVA. Termenul de execuție este de maxim 12 luni. Deci, ne vedem în 2019 la groapa gata închisă de la Cîmpia Turzii.

Până atunci noi ne vom hărnici să aflăm cine sunt fericiţii câştigători ai lucrării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *