Straineze

PENTRU 30 DE MC DE GAZ, Viktor Orban, sluga lui Putin în Uniunea Europeană, un nou discurs anti-european, xenofob și revanșard: ”Fidesz va guverna până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei, iar Ucraina ar pierde o jumătate din teritoriu”

Viktor Orbán vrea un Guvern Fidesz până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei și va lua noi măsuri de ”sprijinire a familiei”, anunță premierul ungar într-o vizită în Kötcsé, conform Europa Liberă ai cărei jurnaliști din Ungaria au vorbi cu mai mulți participanți la eveniment. Discursul a fost susținut de premierul Orban într-un mic sat din apropiere de Lacul Balaton și a marcat începutul unui nou sezon politic la Budapesta. De asemenea, războiul ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar pierde o treime sau jumătate din teritoriu, a mai transmis Orban citat de Europa Liberă.

  • Viktor Orbán a ținut un discurs despre mai multe teme de interes pentru retorica sa, la Kötcsé, în 10 septembrie. Kötcsé este un mic sat din județul Somogy, în apropiere de Lacul Balaton, considerat o destinație de vacanță preferată de mulți politicieni din Ungaria.

Întâlnirea, care marchează începutul sezonului politic de toamnă pentru Fidesz, este în principiu închisă pentru public, dar jurnaliștii Europa Liberă au reușit să facă rost de informații referitoare la retorica liderului Fidesz din 10 septembrie.

Războiul din Ucraina a fost, bineînțeles, unul dintre subiectele principale ale discursului lui Orban. NIMIC NOU, a mai afirmat acest lucru, pentru Viktor Orban (acest derapaj al istoriei contemporane europene), acest război ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar putea pierde o treime sau jumătate din teritoriul său. Preluând retorica Moscovei (al cărui slugoi este), războiul a fost local, dar Occidentul a intervenit, făcându-l global, iar acum Europa ”își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.

Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, a mai prezis Orbán. Se așteaptă ca liderii europeni să poarte discuții în toamnă cu privire la prelungirea pachetului de sancțiuni pentru încă șase luni, iar premierul a declarat că ar trebui depuse eforturi pentru a preveni acest lucru. Premierul este conștient că este aproape singurul dintre liderii statelor membre care adoptă această poziție, dar, referindu-se la alegerile din Italia din septembrie (unde speră să câștige alți slugoi de-ai lui Putin – prin finanțările Moscovei în partidele anti-democrate ale Uniunuii Europene), a mai spus că ”sperăm că până atunci se va forma un guvern în Italia care să ne sprijine în acest sens”.

Orbán a declarat că adoptarea sancțiunilor arată că Europa nu are un lider care să recunoască interesele continentului și să acționeze în consecință, și care să-i convingă pe ceilalți să facă același lucru. Potrivit acestui individ (se întorc în groapă eroii maghiari ai Revoluției maghiare anti-sovietice din 1956), interesele continentului, sunt interesele amicului lui iubitor de dictatură, Vladimir Putin. Visul acestui destrămat mintal este ca până în 2030, Uniunea Europeană să se destrame și el și alți iubitori de dictatură, xenofobi, rasiști, revanșarzi, să joace tontoroiul pe cadavrul acesteia.

El a mai spus că, până în 2040, imigranții musulmani vor fi majoritari în orașele franceze și că acest lucru s-ar putea întâmpla și în alte orașe și capitale ale UE. În acest caz, însă, va trebui ”să ne reevaluăm relațiile cu aceste capitale, deoarece este discutabil cât de europeană poate fi numită o țară în care naționalitățile europene indigene sunt reduse la o minoritate de câteva municipalități”.

După un asemenea discurs, similar celui de la Băile Tușnad din vară și după ce Polonia i-a spus ”la revedere”, individul încă se mai crede printre ”cei patru de la Visegrad”….

”Cei patru de la Visegrád vor fi un centru puternic de putere până atunci”, a mai spus Viktor Orban. Premierul a recunoscut că această cooperare este ”în criză din cauza războiului”, dar o depășire a crizei este posibilă, mai ales că guvernele liberale de la Bratislava și Praga ”se clatină și ar putea fi ușor să existe în ambele țări guverne cu care Fidesz să formeze o alianță”. Adică, din nou se bazează pe finanțele și intervenția din ce în ce mai subțiri ale Moscovei pe lângă partidele de extremă dreaptă din aceste țări. Cine știe ce i-o fi șoptit pe ”telefonul roșu” Vladimir Putin… Că a mai susținut și că Europa nu este pregătită pentru ascensiunea noilor actori în politica globală (în primul rând China) și că a văzut cât de eficient a fost capitalismul de stat chinez și că, prin urmare, ar dori să dezvolte un model economic similar în Ungaria. Vai de capul lor de unguri dacă-și mai permit un asemenea derapat cu atitudini de Xi Jinping!

Discursul lui Goebbles: muierile să plodească rasă pură maghiară, arbeiet macht frei și revizionism

În ceea ce privește Ungaria, acesta a declarat că nu va ceda în niciun caz în privința celor patru obiective strategice. Primul este demografia: trebuie făcut totul pentru a crește populația, astfel că în două săptămâni vor fi anunțate noi măsuri de sprijinire a familiei. Acesta nu a oferit detalii despre acestea.

A doua este menținerea ocupării depline a forței de muncă și protejarea valorii veniturilor, în special a celor 40% din veniturile de la baza scalei: ”Este esențial să creștem veniturile acestor persoane în anii următori”, a spus Orban.

Al treilea este modernizarea continuă a economiei și ultimul este ”unificarea națională”. Aici, potrivit surselor Europa Liberă, premierul s-a gândit în primul rând la maghiarii din afara granițelor, nu la necesitatea de a atenua diviziunile politice din Ungaria.

Fidesz pepiniera de rasiști, xenofobi și revanșarzi

În cele din urmă, referindu-se la propria sa tabără politică, premierul a spus că Fidesz a cultivat în mod conștient o nouă generație de lideri guvernamentali ”bine educați și capabili”, care ar trebui să fie capabili să conducă țara între 2030 și 2060. Iar după Sistemul de Cooperare Națională, trebuie creat și Sistemul de Cooperare Internațională, iar Fidesz face acest lucru prin crearea de rețele cu cercuri conservatoare, grupuri de reflecție și factori de influență, a mai spus premierul Ungariei, conform Europa Liberă.

Aviz Guvernului României: zburați afară de la guvernare UDMR, coada de topor a lui Orban în România!

La sfârșitul lunii iulie, premierul Viktor Orbán s-a dezlănțuit împotriva „amestecului” de rase europene și non-europene, într-un discurs care a atras imediat indignarea partidelor de opoziție și a politicienilor europeni. Discursul a fost susținut în Băile Tușnad (România), la un eveniment organizat în localitate și la care a participat inclusiv liderul UDMR, Kelemen Hunor. Acesta nu a taxat în niciun fel declarațiile rasiste ale lui Orban, ba chiar i-a găsit explicații.

În schimb, atât ceilalți lideri politici din România, societatea civilă și cea mai mare parte a comunității de istorici și persoane publice și-au arătat consternarea față de afirmațiile deplasate făcute de premierul de la Budapesta.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au adoptat, de asemenea, o declaraţie comună prin care au condamnat declaraţiile deschis rasiste ale premierului ungar Viktor Orbán și au subliniat că aceste afirmaţii reprezintă încălcări ale valorilor europene.

La începutul lunii septembrie au avut loc audieri la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din România, în cazul declarațiilor rasiste ale lui Orban.