Straineze

PENTRU 30 DE MC DE GAZ, Viktor Orban, sluga lui Putin în Uniunea Europeană, un nou discurs anti-european, xenofob și revanșard: ”Fidesz va guverna până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei, iar Ucraina ar pierde o jumătate din teritoriu”

Scris de 1173

Viktor Orbán vrea un Guvern Fidesz până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei și va lua noi măsuri de ”sprijinire a familiei”, anunță premierul ungar într-o vizită în Kötcsé, conform Europa Liberă ai cărei jurnaliști din Ungaria au vorbi cu mai mulți participanți la eveniment. Discursul a fost susținut de premierul Orban într-un mic sat din apropiere de Lacul Balaton și a marcat începutul unui nou sezon politic la Budapesta. De asemenea, războiul ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar pierde o treime sau jumătate din teritoriu, a mai transmis Orban citat de Europa Liberă.

 • Viktor Orbán a ținut un discurs despre mai multe teme de interes pentru retorica sa, la Kötcsé, în 10 septembrie. Kötcsé este un mic sat din județul Somogy, în apropiere de Lacul Balaton, considerat o destinație de vacanță preferată de mulți politicieni din Ungaria.

Întâlnirea, care marchează începutul sezonului politic de toamnă pentru Fidesz, este în principiu închisă pentru public, dar jurnaliștii Europa Liberă au reușit să facă rost de informații referitoare la retorica liderului Fidesz din 10 septembrie.

Războiul din Ucraina a fost, bineînțeles, unul dintre subiectele principale ale discursului lui Orban. NIMIC NOU, a mai afirmat acest lucru, pentru Viktor Orban (acest derapaj al istoriei contemporane europene), acest război ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar putea pierde o treime sau jumătate din teritoriul său. Preluând retorica Moscovei (al cărui slugoi este), războiul a fost local, dar Occidentul a intervenit, făcându-l global, iar acum Europa ”își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.

Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, a mai prezis Orbán. Se așteaptă ca liderii europeni să poarte discuții în toamnă cu privire la prelungirea pachetului de sancțiuni pentru încă șase luni, iar premierul a declarat că ar trebui depuse eforturi pentru a preveni acest lucru. Premierul este conștient că este aproape singurul dintre liderii statelor membre care adoptă această poziție, dar, referindu-se la alegerile din Italia din septembrie (unde speră să câștige alți slugoi de-ai lui Putin – prin finanțările Moscovei în partidele anti-democrate ale Uniunuii Europene), a mai spus că ”sperăm că până atunci se va forma un guvern în Italia care să ne sprijine în acest sens”.

Orbán a declarat că adoptarea sancțiunilor arată că Europa nu are un lider care să recunoască interesele continentului și să acționeze în consecință, și care să-i convingă pe ceilalți să facă același lucru. Potrivit acestui individ (se întorc în groapă eroii maghiari ai Revoluției maghiare anti-sovietice din 1956), interesele continentului, sunt interesele amicului lui iubitor de dictatură, Vladimir Putin. Visul acestui destrămat mintal este ca până în 2030, Uniunea Europeană să se destrame și el și alți iubitori de dictatură, xenofobi, rasiști, revanșarzi, să joace tontoroiul pe cadavrul acesteia.

El a mai spus că, până în 2040, imigranții musulmani vor fi majoritari în orașele franceze și că acest lucru s-ar putea întâmpla și în alte orașe și capitale ale UE. În acest caz, însă, va trebui ”să ne reevaluăm relațiile cu aceste capitale, deoarece este discutabil cât de europeană poate fi numită o țară în care naționalitățile europene indigene sunt reduse la o minoritate de câteva municipalități”.

După un asemenea discurs, similar celui de la Băile Tușnad din vară și după ce Polonia i-a spus ”la revedere”, individul încă se mai crede printre ”cei patru de la Visegrad”….

”Cei patru de la Visegrád vor fi un centru puternic de putere până atunci”, a mai spus Viktor Orban. Premierul a recunoscut că această cooperare este ”în criză din cauza războiului”, dar o depășire a crizei este posibilă, mai ales că guvernele liberale de la Bratislava și Praga ”se clatină și ar putea fi ușor să existe în ambele țări guverne cu care Fidesz să formeze o alianță”. Adică, din nou se bazează pe finanțele și intervenția din ce în ce mai subțiri ale Moscovei pe lângă partidele de extremă dreaptă din aceste țări. Cine știe ce i-o fi șoptit pe ”telefonul roșu” Vladimir Putin… Că a mai susținut și că Europa nu este pregătită pentru ascensiunea noilor actori în politica globală (în primul rând China) și că a văzut cât de eficient a fost capitalismul de stat chinez și că, prin urmare, ar dori să dezvolte un model economic similar în Ungaria. Vai de capul lor de unguri dacă-și mai permit un asemenea derapat cu atitudini de Xi Jinping!

Discursul lui Goebbles: muierile să plodească rasă pură maghiară, arbeiet macht frei și revizionism

În ceea ce privește Ungaria, acesta a declarat că nu va ceda în niciun caz în privința celor patru obiective strategice. Primul este demografia: trebuie făcut totul pentru a crește populația, astfel că în două săptămâni vor fi anunțate noi măsuri de sprijinire a familiei. Acesta nu a oferit detalii despre acestea.

A doua este menținerea ocupării depline a forței de muncă și protejarea valorii veniturilor, în special a celor 40% din veniturile de la baza scalei: ”Este esențial să creștem veniturile acestor persoane în anii următori”, a spus Orban.

Al treilea este modernizarea continuă a economiei și ultimul este ”unificarea națională”. Aici, potrivit surselor Europa Liberă, premierul s-a gândit în primul rând la maghiarii din afara granițelor, nu la necesitatea de a atenua diviziunile politice din Ungaria.

Fidesz pepiniera de rasiști, xenofobi și revanșarzi

În cele din urmă, referindu-se la propria sa tabără politică, premierul a spus că Fidesz a cultivat în mod conștient o nouă generație de lideri guvernamentali ”bine educați și capabili”, care ar trebui să fie capabili să conducă țara între 2030 și 2060. Iar după Sistemul de Cooperare Națională, trebuie creat și Sistemul de Cooperare Internațională, iar Fidesz face acest lucru prin crearea de rețele cu cercuri conservatoare, grupuri de reflecție și factori de influență, a mai spus premierul Ungariei, conform Europa Liberă.

Aviz Guvernului României: zburați afară de la guvernare UDMR, coada de topor a lui Orban în România!

La sfârșitul lunii iulie, premierul Viktor Orbán s-a dezlănțuit împotriva „amestecului” de rase europene și non-europene, într-un discurs care a atras imediat indignarea partidelor de opoziție și a politicienilor europeni. Discursul a fost susținut în Băile Tușnad (România), la un eveniment organizat în localitate și la care a participat inclusiv liderul UDMR, Kelemen Hunor. Acesta nu a taxat în niciun fel declarațiile rasiste ale lui Orban, ba chiar i-a găsit explicații.

În schimb, atât ceilalți lideri politici din România, societatea civilă și cea mai mare parte a comunității de istorici și persoane publice și-au arătat consternarea față de afirmațiile deplasate făcute de premierul de la Budapesta.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au adoptat, de asemenea, o declaraţie comună prin care au condamnat declaraţiile deschis rasiste ale premierului ungar Viktor Orbán și au subliniat că aceste afirmaţii reprezintă încălcări ale valorilor europene.

La începutul lunii septembrie au avut loc audieri la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din România, în cazul declarațiilor rasiste ale lui Orban.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 9 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 12 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 16 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 17 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 17 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 18 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 18 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 20 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 21 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE