Vocea ta

Pensionarii stau la cozi interminabile, la -13 grade, pentru abonamentele CTP

Biroul de eliberare a abonamentelor CTP de pe Bulevardul 21 Decembrie a fost luat cu asalt de către pensionari în primele zile lucrătoare din 2020. Toți doresc să își procure cardurile care le vor permite transportul gratuit cu mijloacele de transport în comun.

 Zeci de pensionari așteaptă la coadă să își ridice abonamentele gratuite pentru transportul în comun, în condițiile în care temperaturile sunt extrem de scăzute în aceste zile.Încăperea unde se află ghișeele este mică și înghesuită, astfel că cei mai mulți pensionari sunt nevoiți să aștepte afară. 

De asemenea, după zeci de minute de așteptat, pensionarii sunt nevoiți să folosească o rampă acoperită de gheață, deoarece scările înguste sunt ocupate de cei care încă așteaptă la coadă. Persoane în vârstă coboară cu dificultate, existând posibilitatea să alunece și să se accidenteze. 

Din cauza spațiului foarte strâmt, pensionarii nu au cum să ajungă să vadă lista cu documentele de care au nevoie pentru eliberarea cardurilor de călătorie decât dacă așteaptă la coadă. sunt cazuri când ajung aproape de intrare, citesc lista și descoperă că le lipsește un document, în acest caz ei fiind nevoiți să plece, urmând să stea din nou la coadă în frig.

Situația se repetă an de an, deoarece biroul unde sunt eliberate abonamentele este același, prea mic pentru valul de cereri venite la începutul fiecărui an. chiar dacă pensionarii au avut posibilitatea să obțină noile carduri de călătorie încă de anul trecut, mulți dintre ei au așteptat până în ultimul moment. 

Potrivit CTP, aceste abonamente pot fi procurate și de la ghișeele CTP de la Minerva și Arte Plastice sau de la Primăriile de cartier. 

Anul 2020 a debutat cu cozi la Cluj-Napoca. Ieri au așteptat în frig clujenii care speră să obțină un loc de parcare, azi a venit rândul pensionarilor care vor să obțină cardurile CTP pentru transportul gratuit. În tot acest timp, Boc continuă propaganda populistă a orașului digital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *