Din oras

Pensionarii protesteaza impotriva pensiilor speciale

Scris de 170

Consiliul National al Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania a ecis sa protesteze impotriva legii “care ofera din nou pensii privilegiate”. 75.000 de pensionari au semnat o Petitie prin care cer Parlamentului sa nu aprobe aceasta lege. 

Redam, mai jos, cererea integrala a acestora:

Consiliul National al Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania a aflat cu stupoare de Legea adoptata tacit in Camera Deputatilor, Lege care ofera din nou pensii privilegiate. De data aceasta, presedintilor si  vicepresedintilor consiliilor judetene si de asemenea tuturor primarilor si viceprimarilor din Romania. Legea amplifica, in pofida tuturor ratiunilor, lista categoriilor de pensionari care beneficiaza de pensii speciale: parlamentari, magistrati, diplomati.

Pe cale de consecinta, Consiliul National protesteaza impotriva acordarii de astfel de privilegii care produc discriminari in randul pensionarilor si cere Senatului, camera decizionala a Parlamentului, sa nu aprobe Legea mentionata.

Consiuliul National aminteste ca in Romania se lupta cu viata 2.584.429 de pensionari (50,35 % din totalul pensionarilor), care au pensii mai mici de 750 lei. Este de neacceptat ca parlamentarii, guvernantii, cand aproba legi speciale pentru categoriile care beneficiaza de venituri mari – venituri care le asigura pensii cel putin de 5 ori mai mari decat pensia medie existenta in tara noastra – sa nu se gandeasca la cei care au muncit o viata intreaga in conditii grele, la invatatorii si profesorii care i-au invatat carte, la medicii pensionari, care au salvat vietile a mii de oameni si care au pensii umilitoare.

Consideram de datoria noastra sa spunem cu tarie, hotarat, ca sistemul unitar de pensii publice, denumit astfel in Legea 263/2010, in mod evident nu-si mai pastreaza justificarea iar aceasta noua lege este neavenita tinand seama de faptul ca in spatiul public se discuta despre intentia noului Guvern de a modifica Legea 263/2010 pentru a se crea cadrul necesar inghetarii pensiilor celor aproape cinci milioane de pensionari de asigurari sociale.

Federatia Nationala a Pensionarilor din Romania poate fi de acord cu modificarea Legea 263/2010 numai daca aceasta modificare priveste metodologia stabilirii cuantumului punctului de pensie.

De altfel, 75.000 de pensionari, membri ai federatiei noastre, au semnat o Petitie prin care cerem Parlamentului sa aprobe aceasta modificare”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 47 mins Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 hour In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 hour Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 3 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 4 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 5 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 6 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 15 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 20 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 21 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 22 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE