Din oras

Pensionarii protesteaza impotriva pensiilor speciale

Consiliul National al Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania a ecis sa protesteze impotriva legii “care ofera din nou pensii privilegiate”. 75.000 de pensionari au semnat o Petitie prin care cer Parlamentului sa nu aprobe aceasta lege. 

Redam, mai jos, cererea integrala a acestora:

Consiliul National al Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania a aflat cu stupoare de Legea adoptata tacit in Camera Deputatilor, Lege care ofera din nou pensii privilegiate. De data aceasta, presedintilor si  vicepresedintilor consiliilor judetene si de asemenea tuturor primarilor si viceprimarilor din Romania. Legea amplifica, in pofida tuturor ratiunilor, lista categoriilor de pensionari care beneficiaza de pensii speciale: parlamentari, magistrati, diplomati.

Pe cale de consecinta, Consiliul National protesteaza impotriva acordarii de astfel de privilegii care produc discriminari in randul pensionarilor si cere Senatului, camera decizionala a Parlamentului, sa nu aprobe Legea mentionata.

Consiuliul National aminteste ca in Romania se lupta cu viata 2.584.429 de pensionari (50,35 % din totalul pensionarilor), care au pensii mai mici de 750 lei. Este de neacceptat ca parlamentarii, guvernantii, cand aproba legi speciale pentru categoriile care beneficiaza de venituri mari – venituri care le asigura pensii cel putin de 5 ori mai mari decat pensia medie existenta in tara noastra – sa nu se gandeasca la cei care au muncit o viata intreaga in conditii grele, la invatatorii si profesorii care i-au invatat carte, la medicii pensionari, care au salvat vietile a mii de oameni si care au pensii umilitoare.

Consideram de datoria noastra sa spunem cu tarie, hotarat, ca sistemul unitar de pensii publice, denumit astfel in Legea 263/2010, in mod evident nu-si mai pastreaza justificarea iar aceasta noua lege este neavenita tinand seama de faptul ca in spatiul public se discuta despre intentia noului Guvern de a modifica Legea 263/2010 pentru a se crea cadrul necesar inghetarii pensiilor celor aproape cinci milioane de pensionari de asigurari sociale.

Federatia Nationala a Pensionarilor din Romania poate fi de acord cu modificarea Legea 263/2010 numai daca aceasta modificare priveste metodologia stabilirii cuantumului punctului de pensie.

De altfel, 75.000 de pensionari, membri ai federatiei noastre, au semnat o Petitie prin care cerem Parlamentului sa aprobe aceasta modificare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *