Din oras

Pe strazile santier pe care nu mai calca picior de muncitor "se lucreaza inclusiv noaptea"

Pe strazile Baritiu si Plopilor lucrarile stagneaza de cateva saptamani bune. In timp ce prima dintre ele e inchisa pe jumatate, cea de-a doua e circulabila, dar sapata pe o bucata de cativa zeci de metri. Si cu toate ca nimeni nu a mai vazut picior de muncitor in zona de multa vreme, Primaria sustine ca aici se lucreaza “zi si noapte”.

La intersectia cu strada Uzinei Electrice, pe o banda de circulatie, strada Plopilor a fost sapata acum cel putin o luna. Si asa a si fost lasata, cu o banda rasa, pe care soferii evita sa circule, de frica sa nu-si strice masinile. Asa ca, in fiecare dimineata, mai ales de cand a inceput scoala, in dreptul Salii Sporturilor se formeaza o aglomeratie incununata cu claxoane si nervi intinsi. Cei mai “descurcareti” dintre soferi evita partea sapata, gonind prin parcarea blocului alaturat, desi manevra e una cat se poate de ilegala.

In partea opusa Parcului Central, strada Baritiu se afla in constructii de aproape doua luni. E una dintre cele mai aglomerate strazi din oras la orele de varf, dar pe care municipaliatea nu se grabeste sa o inaugureze. Cand ploua, e prea cald sau doar adie vantul, cum s-a intamplat in aceasta dimineata, muncitotii de aici sunt de negasit. Strada e, insa, blocata pe o banda de circulatie. Asa ca o banda intreaga seveste acum drept parcare “in constructie” pentru cei care nu stiu sau nu vor sa stie ca in parcarea de la Cluj Arena abonamentul pe o luna intreaga costa 15 lei.

Raspunsul oficial primit de la Primaria Cluj-Napoca referitor la strazile aflate in vesnic santier, dar pe care prea putini muncitori lucreaza este urmatorul: “se lucreaza inclusiv noaptea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *