Din oras

Pe șantierele Clujului «se lucrează intens», dar pământul este puțin «înghețat». Tarcea: Cu strada Kogălniceanu vom termina tot ce înseamnă partea centrală și pe urmă vom avansa și spre cartiere

Scris de 185

Șantierele Clujului sunt puțin congelate, dar reprezentanții Primăriei apreciază că «se lucrează intens» – pe Bdul 21 Decembrie 1989 stâlpii vechi vor fi înlocuiți de stâlpi noi, iar modernizarea trotuarelor este proiectată în viitor, întrucât în prezent «pământul e înghețat». La fel de congelat e și terenul din zona străzii Mihail Kogălniceanu, unde alte două străzi au fost transformate în șantier. 

Estimările optimiste ale reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca prevăd încheierea șantierelor-smart din buricul târgului – zona Kogălniceanu și Bdul 21 Decembrie – și orientarea spre cartiere. Deocamdată, în cartierele cu o calitate a vieții destul de incertă, «cel puțin» câte o stradă sau două vor fi modernizate…

„Avem câteva șantiere în care se lucrează intens.

Pe Bulevardul 21 decembrie 1989 – se vor scoate stâlpii vechi, vor fi amplasați stâlpi noi.

Acum pământul e înghețat, dupa 15 februarie vom avansa mai bine, la partea de trotuare.

Cu str. Mihail Kogălniceanu vom termina tot ce înseamnă partea centrală și pe urmă vom avansa și spre cartiere. Pe Kogălniceanu, proiect cu o valoare de peste 35 milioane de lei, acum pământul este înghetat, lucrările merg puțin mai greu, se lucrează la pavaje, a apreciat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio locale. 

În cartiere, lucrările sunt «mai mari sau mai mici», după cum și «calitatea vieții» este greu cuantificabilă.

„Zonele de cartiere – vom interveni in toate cartierele, începând cu cartierul Europa, str Sergiu Celibidache, str Privighetorii, str Cucului etc. 

În fiecare cartier avem cel puțin câte o stradă sau două unde se va interveni pentru modernizare. Facem lucrări mai mari sau mai mici pentru a crește calitatea veții, a nuanțat Tarcea. 

Primăria Cluj-Napoca anunța recent deschiderea lucrărilor de modernizare pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între străzile Emmanuel de Martonne și Biserica Reformată. 

Noul șantier de pe acest tronson „determină interzicerea completă a parcării pe strada Mihail Kogălniceanu”. 

Termenul limită pentru închiderea șantierului din zona Kogălniceanu este 30 iunie 2023.

CITEȘTE ȘI: Șantier în extindere pe Kogălniceanu și Universității: „Parțial, vom finaliza lucrările pe care le-am abordat deja. Continuăm la calupul de 10 străzi din zona centrală”

În decembrie anul trecut, administrația locală anunța reluarea circulației pe Bdul 21 Decembrie 1989, pe cea mai mare parte a tronsoanelor aflate în șantier, cu anumite restricții.

Stadiul fizic al lucrărilor era estimat la 76%. În continuare spațiul dedicat pietonilor este impracticabil, iar șantierul de pe carosabil se va muta pe trotuare. 

Termenul final de modernizare este prevăzut pentru aprilie 2022. 

De asemenea, proiectul «Anul cartierelor 2021» a fost transformat în «Anul cartierelor 2022». 

CITEȘTE ȘI: Proiectul «Anul cartierelor» va continua și la anul – Debutul lucrărilor de amenajare a Parcului Feroviarilor rămâne pentru 2022: „Proiectele nu se abandonează. Toate se fac, dar ne trebuie bani”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 1 hour Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE