Din oras

Pe șantierele Clujului «se lucrează intens», dar pământul este puțin «înghețat». Tarcea: Cu strada Kogălniceanu vom termina tot ce înseamnă partea centrală și pe urmă vom avansa și spre cartiere

Șantierele Clujului sunt puțin congelate, dar reprezentanții Primăriei apreciază că «se lucrează intens» – pe Bdul 21 Decembrie 1989 stâlpii vechi vor fi înlocuiți de stâlpi noi, iar modernizarea trotuarelor este proiectată în viitor, întrucât în prezent «pământul e înghețat». La fel de congelat e și terenul din zona străzii Mihail Kogălniceanu, unde alte două străzi au fost transformate în șantier. 

Estimările optimiste ale reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca prevăd încheierea șantierelor-smart din buricul târgului – zona Kogălniceanu și Bdul 21 Decembrie – și orientarea spre cartiere. Deocamdată, în cartierele cu o calitate a vieții destul de incertă, «cel puțin» câte o stradă sau două vor fi modernizate…

„Avem câteva șantiere în care se lucrează intens.

Pe Bulevardul 21 decembrie 1989 – se vor scoate stâlpii vechi, vor fi amplasați stâlpi noi.

Acum pământul e înghețat, dupa 15 februarie vom avansa mai bine, la partea de trotuare.

Cu str. Mihail Kogălniceanu vom termina tot ce înseamnă partea centrală și pe urmă vom avansa și spre cartiere. Pe Kogălniceanu, proiect cu o valoare de peste 35 milioane de lei, acum pământul este înghetat, lucrările merg puțin mai greu, se lucrează la pavaje, a apreciat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio locale. 

În cartiere, lucrările sunt «mai mari sau mai mici», după cum și «calitatea vieții» este greu cuantificabilă.

„Zonele de cartiere – vom interveni in toate cartierele, începând cu cartierul Europa, str Sergiu Celibidache, str Privighetorii, str Cucului etc. 

În fiecare cartier avem cel puțin câte o stradă sau două unde se va interveni pentru modernizare. Facem lucrări mai mari sau mai mici pentru a crește calitatea veții, a nuanțat Tarcea. 

Primăria Cluj-Napoca anunța recent deschiderea lucrărilor de modernizare pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între străzile Emmanuel de Martonne și Biserica Reformată. 

Noul șantier de pe acest tronson „determină interzicerea completă a parcării pe strada Mihail Kogălniceanu”. 

Termenul limită pentru închiderea șantierului din zona Kogălniceanu este 30 iunie 2023.

CITEȘTE ȘI: Șantier în extindere pe Kogălniceanu și Universității: „Parțial, vom finaliza lucrările pe care le-am abordat deja. Continuăm la calupul de 10 străzi din zona centrală”

În decembrie anul trecut, administrația locală anunța reluarea circulației pe Bdul 21 Decembrie 1989, pe cea mai mare parte a tronsoanelor aflate în șantier, cu anumite restricții.

Stadiul fizic al lucrărilor era estimat la 76%. În continuare spațiul dedicat pietonilor este impracticabil, iar șantierul de pe carosabil se va muta pe trotuare. 

Termenul final de modernizare este prevăzut pentru aprilie 2022. 

De asemenea, proiectul «Anul cartierelor 2021» a fost transformat în «Anul cartierelor 2022». 

CITEȘTE ȘI: Proiectul «Anul cartierelor» va continua și la anul – Debutul lucrărilor de amenajare a Parcului Feroviarilor rămâne pentru 2022: „Proiectele nu se abandonează. Toate se fac, dar ne trebuie bani”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *