Din oras

Pasajul Tăietura Turcului rămâne suspendat, după ce licitațiile pentru modernizarea căii ferate Cluj Napoca-Episcopia Bihor au fost blocate

Licitația pentru modernizarea căii ferate Cluj Napoca-Episcopia Bihor, loturile 3 și 4, lansată la începutul acestui an, a fost suspendată. Aceeași soartă o va avea zilele acestea și licitația pentru loturile 1 și 2, potrivit clubferoviar.ro

Contestația a fost depusă de compania de proiectare Metroul SA, care a contestat în trecut și licitația pentru proiectarea magistralei 1 de metrou din Cluj. 

Obiectivul general al celor două contracte de prestări servicii este electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor-Frontieră (166,2 km) pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate. 

Modernizarea zonei Tăietura Turcului se suspendă

Pentru Cluj, obiectivul de modernizare a căii ferate Cluj-Bihor este unul însemnat întrucât și realizarea giratoriului din zona Tăietura Turcului este parte a acestui proiect. 

Pe finalul anului trecut, chiar primarul Emil Boc făcea publice imaginile randate din zona Tăietura Turcului.

În 13 decembrie 2021, edilul Boc anunța triumfal, pe pagina sa electorală de Facebook, că „pasajul de la Tăietura Turcului a intrat în procedura de licitație”:

„Un alt proiect major al Clujului avansează decisiv în direcția realizării lui. Pasajul Tăietura Turcului este parte a proiectului de modernizarea a căii ferate de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor.

Primele două tronsoane din acest proiect, care cuprind și Pasajul Tăietura Turcului, au fost scoase la licitație la sfârșitul săptămânii trecute. Informația a fost confirmată și în cadrul dezbaterii consacrate „Anului European al Căii Ferate” la care am participat în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România.

Studiul de fezabilitate cu privire la Pasajul Tăietura Turcului a fost realizat de către Primăria Cluj-Napoca și a fost inclus în proiectul general de modernizare a căii ferate Cluj-Episcopia Bihor. Proiectul orașului nostru are o valoare de peste 20 milioane de euro și are asigurată finanțarea din fondurile europene.

Alte proiecte importante care se află în faza avansată de pregătire sunt:
– Legarea Clujului la Autostrada Transilvania
– Centura Metropolitană a Clujului
– Metroul
– Trenul Metropolitan
– Spitalul Regional de Urgență”
, anunța primarul Emil Boc pe pagina de Facebook. 

CITEȘTE ȘI: „Cluj-Napoca – în topul orașelor cu soluții virtuale la probleme actuale!” Pasajul Tăietura Turcului e ca și făcut, într-o nouă randare postată pe Facebook de primarul Boc

Deocamdată, autoritățile clujene înregistrează încă un proiect suspdendat din cauza licitațiilor contestate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *