In vizor

PE REPEDE ÎNAINTE: La 15.30, liderii sindicali au fost primiți de Iohannis la discuții. La 15.54, aceștia au părăsit discuțiile. Cu tot cu strânsul de mâini, atâta timp a putul aloca Președintele discuțiilor despre Educație

Liderii sindicali din educație au fost primiți la discuții de către președintele Klaus Iohannis, de la ora 15.30.

La întâlnirea cu Iohannis participă liderii celor trei federații sindicale din educație – Marius Nistor, Simion Hănescu și Anton Hadăr. De asemenea, la discuțiile de la Cotroceni este prezent și președintele Asociației elevilor din Constanța, Ariana Dudună, conform imaginilor postate de Administrația Prezidențială.

La 15.54, liderii sindicali au ieșit de la discuțiile cu Iohannis.

Liderii sindicali au declarat că președintele Iohannis s-a declarat dispus să gireze un eventual acord al Coaliției cu sindicatele.

”Președintele a promis că se va implica să rezolve toate aceste probleme (…) Colegii noștri sunt cei care vor hotărî în cele din urmă”, au spus liderii sindicali.

Este de-a dreptul hilar ce promite Prim Voiajorul Patriei din moment ce, conform liderilor sindicali, acest acord a fost respins joi de către profesori. Singul lucru în plus fiind acum că acordul va fi girat de către șeful statului. Girarea nimicului.

”Ne vom consulta cu colegii în cursul acestei seri și vom da un răspuns clar, au anunțat liderii sindicali după discuțiile cu președintele. Urmează să ia o decizie. Nu e vorba de a face un pas înapoi”, au anunțat liderii sindicali, în timp ce mii de oameni protestează în fața Palatului Cotroceni, scandând ”Nu cedăm”.

 

 

(stire in curs de actualizare)