In vizor

Pe modelul afacerilor “de succes” de stat, RADP Cluj-Napoca are pierderi de peste 800.000 lei în primul semestru. Jumătate din banii pentru cheltuieli se duc pe salarii

Scris de 512

Din acest an, Regia Autonomă a Domeniului Public a preluat ridicarea de mașini și modernizarea străzilor. Cu toate acestea, nu a reușit să iasă pe profit în primele șase luni ale anului.

Puține sunt instituțiile statului care merg pe profit. Poate din obișnuință, poate din indiferență și management prost, regiile, direcțiile, societățile și serviciile înregistrează pierderi an de an sau există situații dezastruoase care duc la faliment. Nu se abate de la regulă nici Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. Potrivit raportului de activitate pe primul semestru al acestui an, RADP Cluj-Napoca a înregistrat o pierdere de peste 831.000 lei în primele șase luni ale lui 2017. Ca să mascheze ineficiența regiei, în execuția bugetului de venituri și cheltuieli pe acest an s-a prognozat o pierdere de 1,6 milioane lei, ca atunci când este trasă linia la sfârșit de semestru să apară de fapt doar jumătate din suma estimată ca pierdere.

Conform raportului de activitate, veniturile din exploatare estimate au fost de 33.828.000 lei, dar s-a reușit obținerea 28.400.000 lei. Cheltuielile de exploatare au fost estimate la peste 35.000.000 lei, dar în realitate au fost de 29.000.000 lei.

Cele mai mari venituri înregistrate în primul semestru de către RADP Cluj-Napoca au fost din prestări servicii, aproape 25.500.000 lei. Cei mai mulți bani pe care i-a încasat regia au fost din repararea, modernizarea și întreținerea străzilor, 17.252.000 lei. De anul acesta, Primăria a semnat contract cu RADP pentru lucrările realizate la străzile din municipiu.

Regia a încasat peste 2.000.000 lei din serviciile de întreținere spații și peste 1.600.000 lei din depozitarea deșeurilor pe platforma temporară. În perioada ianuarie – iunie 2017, pe platforma temporară de deșeuri de la Pata Rât s-au depozitat peste 61.000 de tone de gunoi. Din totalul cantității, au fost valorificate doar 7,4 tone, ceea ce reprezintă puțin peste 12% din totalul cantității.

Pentru depozitarea deșeurilor pe platforma temporară, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca a încasat, în primele șase luni, ale anului peste 2 milioane lei. Potrivit raportului de activitate al regiei pe primul semestru al acestui an, cheltuielile totale înregistrate la nivelul platformei au fost de peste 1,8 milioane lei, iar valoarea aferentă relocării deșeurilor este de aproape 2,7 milioane lei.

Din prestări servicii WC-uri publice, RADP a obținut aproximativ 377.000 lei, din servicii pază la cimitir a obținut peste 800.000 lei.

Magazinele și standurile RADP Cluj-Napoca nu au adus venituri deloc serioase. De exemplu din vânzarea mărfurilor prin magazinele și standurile proprii s-au încasat doar 80.000 lei în primele șase luni ale anului.

Din totalul cheltuielilor de peste 29.000.000 lei, cei mai mulți bani s-au dus pe salarii. În primele șase luni ale anului, RADP a plătit salarii în valoare de aproape 13.000.000 lei.

Nici la capitolul datorii și creanțe, regia nu stă deloc bine. La data de 30 iunie, RADP înregistrează datorii în valoare de 8.442.000 lei și creanțe în valoare totală de 16.854.000 lei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 2 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 2 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 3 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 3 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 4 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 4 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 5 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 5 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE