Din oras

Pe culmile progresului, in cel mai nou bar din oras

„Man power”, pumni stransi, mii de matriosce, indemne comuniste si mult rosu. Nostalgicii epocii de aur ai Romaniei pot revedea vestita secera si ciocanul, dar si steaua rosie in cel mai nou pub, deschis recent in Piata Muzeului.

Atat de recent, incat lacul de pe mese nu a apucat sa se usuce complet, iar cestile de ceai si cafea se incapataneaza sa se lipeasca de blat de fiecare data cand vrei sa duci cana la gura. In aer se simte inca mirosul de vopsea, inca nu s-a fumat destul cat sa miroasa a carciuma.

La orele amiezii, The Soviet are clienti din belsug. Se servesc cafele, ceaiuri si cocteiluri dintre cele mai originale. Tovarasul Nicolale Ceausescu si sotia lui, tovarasa Elena Ceausescu, au locuri speciale in meniul sovietic, alaturi de Securistu’ (Grandpa’s Cake), Moskvich, 3 Militisti (Jager 3) sau Europa Libera (Blueberry Highlife).

Bauturile sunt impartite pe categorii – whiskey beau capitalistii, cafeaua e denumita strategic nechezol, iar berile fac parte din categoria „spionilor”, despre care se “Informeaza cu respect”.

“Tovarasii din Cehoslovacia doresc introducerea berii Budweiser in Republica Socialista Romana. Am primit aceste informatii despre berea Budweiser: Produsa din cel mai aromat hamei, malt de Moravia selectionat cu atentie si apa proaspata adusa din izvoare de 300 de metri adancime”, se arata la “subiectul” Budweiser in meniu.

Atmosfera originala

Majoritatea posterelor de pe pereti contin texte scrise cu semne chirilice, altele sunt replici de postere de avertizare din uzine cu mesaje precum “Nu lucrati fara casca de protectie”. Un singur desen, de pe bolta ce face trecerea intre in incaperi, are mesaj in limba engleza: „I hear voices in my head, but they speak russian” („Aud voci, dar imi vorbesc in ruseste”).

Role de film, aparate foto vechi, telefon cu disc si o masina de scris vin sa completeze atmosfera dinainte de era dominata de tehnologie. In final, localul este unul placut, cu preturi accesibile si cu o pozitionare perfecta, chiar in buricul targului.

„Ne-am propus sa ne diferentiem de barurile standard atat prin design, cat si prin toate celelalte metode de abordare a clientilor. The Soviet se doreste a fi un bar cu tematica clara, un concept unic. Va fi o experienta, o atmosfera aparte, o istorie”, spune Robert Ledeny, marketerul barului, intr-un interviu acordat Zile si Nopti.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *