FOTOGRAFILA

Pe Cetățuie s-a deschis un nou local cu lipici. La desert se servesc specialități de rahat autohton – FOTO

Scris de 383

Cetățuia este tot mai căutată de când pandemia a restricționat activitatea restaurantelor, a sălilor de fitness, a cluburilor și a barurilor. Dornici să tragă în piept o gură de aer curat, clujenii bat tot mai des aleile și cărările de pe Cetățuie. Și vor fi tot mai mulți clujeni pe Cetățuie acum că temperatura este favorabilă ieșirilor în aer liber.

De dorința clujenilor de a inhala aer curat prin mască a profitat un grup de antreprenori locali ingenioși, care, până nu demult, aveau un mic restaurant cu specific ardelenesc, în apropierea Primăriei sau în buza Primăriei, ca să îl parafrazăm pe domnul primar Emil Boc. Afacerea lor a ajuns pe butuci de când cu restricțiile impuse de mârșavul Guvern liberal. Antreprenorii nu au stat însă mult pe gânduri și s-au reorientat.

„Am văzut că Cetățuia este un vad bun, ne aduce mulți clienți în această perioadă și ne-am gândit ce putem face. Împreună cu asociatul meu am găsit acest spațiu, chiar lângă scările principale, l-am închiriat la un preț de nimic de la Primărie și am pus un minim de mobilier format din roci pe care le-am smuls din zidul cetății. Meniul este inedit, bazat pe dorința clujenilor de a trage în piept aer curat. Practic avem deocamdată un singur produs – Cremă de Aderpren, care se servește la pungă, prin inhalare. Pentru amatorii de senzații tari gândim acum o rețetă derivată din cea a Cremei de Aderpren. Noul produs se va servi cu lingurița, tot din pungă sau va putea fi fumat după ce în prealabil va fi ars la un foc de tabără”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Adenol Lipicescu, unul dintre asociații noului local.

Acum este în faza de testare și modul de servire a desertului. Asociații localului au inventat o rețetă de rahat autohton. Întocmai ca în jocul „Egg hunt”, proprietarii restaurantului vor ascunde desertul în diferite locuri de pe Cetățuie, iar clienții îl vor căuta pe baza unor indicii și a unei hărți oferite de patroni.

Cetățuia oferă o mulțime de alte metode de petrecere a timpului liber:

adăpare cu apă de ploaie din vălaie sculptate de specialiștii Primăriei

ruptură de gleznă pe scări decorate cu trepte lipsă

cules de noi specii de flori de primăvară

admirat opere de artă modernă

prăjit creierii la foc de tabără

Toate aceste acțiuni inedite fac parte din programul Primăriei Cluj-Napoca de modernizare a Cetățuii. Programul a început anul trecut și a fost finalizat recent, cu trei luni mai devreme decât termenul estimat. Pe această cale, adresăm calde felicitări conducerii orașului.ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 16 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 16 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 17 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 18 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 18 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 20 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 21 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 21 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 22 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 24 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE