In vizor

Pe ce au cheltuit 2,5 milioane de euro spitalele clujene in 2014

Spitalele clujene au investit anul trecut peste 11,5 milioane de lei in aparatura medicala si in reparatii sau modernizari. Ziar de Cluj va arata cat a cheltuit fiecare unitate medicala si pentru ce s-au facut aceste investitii in 2014. Pe langa aceste sume spitalele au facut achizitii pentru medicamente si diferite servicii.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj a cheltuit pe echipamente medicale si lucrari de modernizare in 2014 peste 6 milioane de lei. Una dintre investitiile majore ale Spitalului a fost reabilitarea blocului operator si terapie intensiva la clinica de Chirurgie II. Contractul de 3,1 milioane de lei a fost semnat cu Robacon Impex SRL din Gherla. Firma a fost infiintata in 1996 si le apartine lui Bazil si Roxana Chiorean. In 2013 a avut o cifra de afaceri de 1,4 milioane de lei si un profit de 33.000 de lei.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a cumparat in 2014 masini de spalat plosti si urinare cu 193.000 de lei de la Tehnoplus Medical SRL. A mai incheiat un contract de 125.000 de lei cu NRG Instal SRL pentru Furmizare ,montare si punere in functiune Grup electrogen la Clinica Neurochirurgie. De asemenea s-au cumparat 3 autovehicule pentru transportarea mancarii pacientilor de la Auto Italia Impex pentru approape 160.000 de lei.

Tot anul trecut s-au realizat lucrari de reparatii, executie, montaj lift si casa liftului si refatadizare la clinica Maxilo –Faciala I. Contractul a fost semnat cu Starconstruct SRL din Cluj-Napoca la peste un milion de lei. Nu e singurul contract intre Starconstruct si spitalele clujene. In anii trecuti aceasta a avut mai multe contracte cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj – pentru mansardarea si reabilitarea Clinicii de Psihiatrie, pentru reabilitarea blocului operator de la Clinica de Neurochirugie sau pentru reparatii capitale la Clinica de Radiologie – Oncologie.
Firma este detinuta de Augustin Pintea si Constantin Viorel Ciurea si se ocupa de lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari geamuri. Anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 1,5 milioane de lei si un profit de 7.400 de lei.

S-au mai cheltuit 163.000 de lei pentru o piesa de aparatura radiologica Cupola RX tip megalix Cat pentru Angiograful tip Coroskcop necesara clinicii Medicala I. Piesa s-a cumparat de la Siemens SRL.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a mai investit 1,3 milioane in aparatura de laborator necesare dotarii Laboratorului de maxilo-faciale.  Contractul a fost incheiat cu firma Cattus SRL din Targu Mures. Societatea este detinuta de Alexandru Budai si a avut in 2013 o cifra de afaceri de 3,2 milioane de lei. Profit inregistrat in aceeasi perioada a fost de 666.000 de lei.

Starconstruct SRL a incasat anul trecut aproape 3 milioane de lei pentru reparatie capitala la Blocul Operator  de la etajul  IV si etajul VI al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara a Institutului Inimii ‘N. Stancioiu’.

Spitalul Militar si-a cumparat anul trecut o platforma de ultrasonografie pentru 315.000 de lei de la Mediq Innovative Technologies SRL. Anul acesta si-a mai achizitionat un aparat roentgen mobil cu brat  C pentru 287.000 de lei de la Editronic International SRL si  o linie de videoendoscopie cu 182.000 de lei de la Tehno Electro Medical din Cluj-Napoca.

Spitalul Clinic CF Cluj a achizitionat anul trecut un developator automat pentru filme radiologice conventionale si sonda cardio cu aproape 19.000 de lei de la Radiomed Impex SRL.

Spitalul Clinic Municipal a cumparat anul trecut instrumente pentru chirurgie robotizata de tip daVinci pentru 777.000 de lei de la Sof Medica. De asemenea s-au mai cumparat mese de operatie pentru aproape 120.000 de lei de la Rombiomedica SRL.

Spitalul Clinic de Recuperare a cumparat anul trecut un sistem electric pentru taierea si modelarea osului si Motor oscilant, drill si reciprocator cu accesorii de la Medical Technologies International pentru 133.780 de lei si pentru 95.330 de lei de la Ronda Medical. O alta investitie a Spitalul de Recuperare pentru anul 2014 a fost un sistem electronic cu vacuum si instilare pentru tratamentul plagilor tot de la Medical Technologies International pentru 258.000 de lei.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca si-a cumparat doua aparate ecograf multidisciplinar. Suma cheltuita a fost de 341.580 de lei si s-a dus catre societatea Cortech Med, aceasta fiind si singura oferta primita.

Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuta Cluj-Napoca a achizitionat anul trecut un ecograf multidisciplinar cu accesorii, sistem arhivare si vizualizare imagistica medicala. Aparatul a cosat 403.000 de lei si a fist cumparat de la Medist Imaging & P.O.C. SRL.
De asemenea a cumparat si o imprimanta laser de la Roxer Group cu aproape 4.400 de lei. O alta investitie a Institutului in 2014 a fost de 37.000 de lei pentru inlocuirea unor conducte de apa. Lucrarile au fost efectuate de Anva Com SRL din Turda.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *