In vizor

Paza si Protectie a pierdut – culmea! – licitatia de paza de la CJ Cluj

Scris de 1,002

Societatea Consiliului Judetean Cluj, Paza si Protectie SRL a reusit “performanta” de a pierde contractul de paza pentru sediul institutiei, in conditiile in care aceasta se confrunta cu grave probleme financiare.

Consiliul Judetean Cluj a organizat la inceputul acestui an o licitatie directa pentru Serviciile de Paza si Protectie pentru sediul institutiei, de pe strada Dorobantilor. Contractul a fost estimat la peste 100.000 de lei, pentru o perioada de 12 luni, si prevede infiintarea unui post fix de agent de paza, 24 de ore din 24.

La aceasta licitatie au depus oferte 15 societati comerciale, printre care si SC Paza si Protectie SRL, subordonata Consiliului Judetean Cluj. Surprinzator, firma de paza a CJ Cluj nu a castigat, insa, acest contract.

Oferta declarata castigatoare a fost cea a SC Bronic Security SRL , cu o propunere financiara de 74.664 de lei, fara TVA.
Bronic Security SRL este o firma din Bucuresti, administrata si detinuta de Stefan Brotac. In acelasi timp, Paza si Protectie SRL a avut o oferta financiara de 82.334 de lei, fara TVA.

Paza si Protectie SRL este una dintre societatile-problema subordonate Consiliului Judetean Cluj, metamorfozata din fostul Corp al Gardienilor Publici Cluj. Societatea se chinuie in continuare sa faca fata concurentei de pe piata. Chiar daca datoriile le-au mai scazut problemele sunt departe de a se fi rezolvat. Scandalurile in care a fost implicata societatea, alimentate de diferite interese politice, nu par sa ii fi adus vreun beneficiu societatii.

“Datoriile au mai scazut, numai ca se descurca greu pe piata asta de licitatii. Noi ii ajutam, ii sprijinim, dar nu putem sa impunem nimanui un contract. Incercam sa ii promovam, sunt 300 de oameni acolo. Ma doare sufletul cand scot la licitatie un serviciu de paza si la final castiga alta firma, dar astea sunt procedurile, nu poti sa impui niciun contract de paza. In final va trebui sa gasim si alte alternative de finantare, nu stiu ce ar putea fi, dar cu siguranta exista”, a aratat, la sfarsitul lunii ianuarie, Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

Potrivit ultimelor date financiare disponibile, in 2013 Paza si Protectie avea o datorie de 1,3 milioane de lei si o pierdere de 563.000 de lei.

Adriana Sabou, directoarea repusa in functie in luna mai a anului trecut, nu a putut fi contactata pentru a oferi informatii. Sursele Ziar de Cluj arata ca problemele societatii sunt destul de grave si sunt puse in pericol locurile de munca ale celor 300 de angajati,.

Dupa ce a fost data afara de doua ori intr-un an de la sefia firmei, Adriana Sabou a fost repusa in functia de director, post reinfiintat de CJ, in luna mai a anului trecut. Acelasi post a fost desfiintat in toamna 2013 de Consiliul Judetean din dorinta de a face economie. Apoi s-a infiintat un post de director pentru a pune in aplicare sentinta civila 2700/2014, sentinta care ii da dreptate lui Sabou.
Scandalul a inceput la finalul anului 2012, cand femeia a fost inlocuita politic de protejatul PSD, Robert Cojan. Sabou a actionat firma in instanta si a castigat despagubiri in valoare de 80.000 de lei, precum si repunerea in functia detinuta anterior, adica cea de director. Dupa un sir de taraganari Sabou a fost repusa in functie in toamna anului 2013 pentru scurt timp, inainte sa i se desfiinteze postul.
Scandalul nu s-a rezumat doar la asta. La un moment dat Ioan Oleleu, vicepresedintele CJ Cluj a acuzat-o pe Sabou ca ar fi incercat sa il mituiasca.

Potrivit vicelui, Adriana Sabou ar fi incercat sa ii ofere o suma de bani prin intermediul altor persoane, cu scopul de a-l convinge sa o mentina in functia de director al societatii Consiliului Judetean, Paza si Protectie Cluj.
“Vreau sa declar in mod public ca Adriana Sabou si-a trimis inaintasii pentru a-mi oferi mita sa o mentin in functie”, a spus Ioan Oleleu.
Cel care a fost numit in locul lui Sabou la sefia societatii, Robert Cojan, vine pe filiera PSD, partid din care face parte si vicele Oleleu. Cojan a demisionat din functie in urma cu o saptamana. La randul ei Adriana Sabou neaga acuzatiile lui Oleleu si spune ca dreptatea e de partea ei, avand o sentinta judecatoreasca de repunere in functie.

Apoi au fost “sifonate” in presa decontari de alcool, ceasuri si haine de pe vremea sefiei Adrianei Sabou la Paza si Protectie SRL.
Mai multe bonuri fiscale, note de plata si facturi au fost decontate de SC “Paza si Protectie Cluj” SRL Cluj, din fondul de protocol al societatii. Cateva au fost transmise mass-media, iar aceste documente releva pe ce a cheltuit societatea subordonata Consiliului Judetean Cluj banii de protocol. Cantitati insemnate de alcool, mese la restaurant, chiar si un ceas cumparat de la o bijuterie din Floresti, haine,

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 35 mins PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 46 mins Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 1 hour Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 3 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 3 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 4 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 7 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 7 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE