Din oras

Patru firme cumpără flori de 1 MILION EURO pentru Primăria Cluj-Napoca. Cei mai mulți bani îi încasează omul de afaceri Ion Olteanu

Licitația pentru furnizarea de material dendrofloricol pentru Primăria Cluj-Napoca a fost câștigată de patru firme. Contractul cadru, împărțit pe mai multe loturi, are valoarea totală de 5,2 milioane lei (aproximativ 1 milion euro). Cele mai multe loturi i-au fost atribuite omului de afaceri Ion Olteanu, care se ocupă și de modernizarea Parcului Ștefan cel Mare.

Garden Center Grup SRL Măgurele, firma lui Ion Olteanu, a câștigat 12 loturi din licitație, valoarea contractului cadru fiind de peste 4,3 milioane lei (aproximativ 864 mii euro). Garden Center Grup trebuie să aprovizioneze municipiul Cluj-Napoca cu crizanteme, lavandă, hortensii, azalee, salvie, chamaeciparys, tuia, ienupăr, flori anuale, pachete de bulbi, pachet acer-tilia, plante perene, arbori pentru parcuri, ghiveci cu flori anuale, suspendate în suporți pe stâlpi, arbori pentru parcuri, flori de iarnă – primăvară, arbori pentru aliniament.

Ion Olteanu mai are și firmele Eco Distribution SRL, Eco Horticultura SRL, Eco Hortirom SRL, Ro Verde Landscaping SRL, Agrodynamic SRL.

Patronul grupului de firme Eco Horticultura – Ro-Verde Landscaping SRL – Garden Center Grup, Ion Olteanu, este cunoscut în mass-media ca fiind “părintele spațiilor verzi din București”, după ce a derulat numeroase contracte cu mai multe primării de sector, dar și cu Administrația Lacuri Parcuri Agrement București.

Garden Center Grup face și modernizarea Parcului Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca. Ion Olteanu mai are în derulare un proiect important cu Primăria Cluj-Napoca: Baza Sportivă La Terenuri din cartierul Mănăștur, investiție în valoare de 5,5 milioane euro. Licitația pentru acest proiect a câștigat-o cu firma Ro Verde Landscaping.

Garden Center Grup a declarat, anul trecut, o cifră de afaceri de 11,4 milioane euro și profit net de 346 mii euro. Numărul mediu de angajați pe care îi avea compania în 2020 era de 218.

Paul Flowers SRL Lopadea Nouă, județul Alba a câștigat șase loturi, valoarea contractului cadru fiind de peste 714.500 lei (aproximativ 142.900 euro). Paul Flowers trebuie să aprovizioneze municipiul Cluj-Napoca cu gazon, covor din plante perene, flori anuale pentru jardiniere pe suporți pe stâlpi, arbuști foioși cu rădăcină nudă, pachet berberis, arbori pentru locuri de joacă.

În 2010, Paul Flowers a încheiat contracte cu Primăria în valoare peste 3,3 milioane lei. Tot în 2013 a avut alte două contracte în valoare de aproximativ 700 mii lei.

Oltenia Garden Craiova a câștigat două loturi în valoare de 100.790 lei (aproximativ 20 mii euro). Firma trebuie să furnizeze plante cățărătoare, iarbă și arbori rășinoși.

Eco Garden Construct Cluj-Napoca a câștigat un lot în valoare de 63.700 lei (12.700 euro). Firma va furniza arbuști foioși la ghiveci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *