Justitie

Patronul localului Diesel, Mircea Buteanu, condamnat la închisoare cu suspendare

După aproape doi ani de când a fost trimis în judecată, pentru a DOUA oară, Mircea SCHMIDT (ex Buteanu) a fost condamnat de către Judecătoria Cluj-Napoca la pedeapsa închisorii cu executare. 

Buteanu, patronul localului Diesel din centrul municipiului Cluj-Napoca, a fost prins de două ori de către polițiști pentru că a condus în timp ce avea permisul suspendat. Instanța a luat în calcul ambele dosare penale și l-a condamnat puțin mai serios de această dată.

Cei de la Rutieră l-au depistat ultima dată în februarie 2018 și s-au luat după el să îl oprească. Însă acesta nici vorbă să se lase prins. Când s-a văzut urmărit de cei de la Rutieră Cluj-Napoca, Buteanu a încercat să scape de polițiști abandonându-și mașina și luând-o la fugă prin gangurile din Unirii.

Învățat cu filmele de acțiune, acesta și-a aruncat geaca în timp ce fugea, ca să se poată pierde prin mulțime. Soluția finală pentru a scăpa de polițiști a fost să intre în magazinul de decorațiuni interioare Chic Ville, unde s-a ascuns printre exponate.

Buteanu a mai fost condamnat tot pentru infracțiuni rutiere, însă atunci s-a decis amânarea aplicării pedepsei. Noua sentință a anulat pedeapsa din primul dosar și a stablilit condamnarea afaceristului la închisoare cu suspendare.  

„In baza art. 335 al 2 Cp cu aplic. art. 375 Cpp condamnă inculpatul S.M. la pedeapsa de 9 luni închisoare. În baza art. 89 al 1 Cp anulează amânarea aplicării pedepsei de 8 luni închisoare pronunțată prin SP 2829/05.10.2018 a Judecătoriei Cluj-Napoca rămasă definitivă prin neapelare. Descontopește pedeapsa rezultantă de 8 luni pronunţată prin SP 2829/05.10.2018 a Judecătoriei Cluj-Napoca în cele două pedepse de 6 luni închisoare pe care le repune în individualitatea lor. În baza art. 39 al 1 lit b Cp contopeşte pedeapsa în cauză cu pedepsele repuse în individualitatea lor stabilind pedeapsa de 1 an şi o lună închisoare, pe care o suspendă sub supraveghere pe 2 ani termen de supraveghere. In baza art. 93 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în soluția pe scurt.

 

Românul-neamț

Mircea Buteanu și-a schimbat numelel de familie în Schmidt după ce și-a depus dosarul pentru cetățenia germană, pe care a și obținut-o. Condamnarea stabilită recent de magistrați nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicarea motivării acesteia. Însă, un alt aspect strecurat de magistrați face referire la faptul că Buteanu nu mai poate părăsi țara când vrea. 

„În baza art. 93 alin. 2 Cp, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, interzice inculpatului să părăsească teritoriul României fără acordul instanței. In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, inculpatul va presta o muncă neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Primăria Mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj. In baza art. 91 alin 4 Cp atrage atenţia inculpatului că în caz de nerespectare, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere şi a obligaţiei mai sus stabilite, precum şi în cazul comiterii de noi infracţiuni se va dispune revocarea suspendării, conform art. 96 Cp.”

„In baza art. 93 alin. 2 Cp, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, interzice inculpatului să părăsească teritoriul României fără acordul instanței. In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, inculpatul va presta o muncă neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Primăria Mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj. In baza art. 91 alin 4 Cp atrage atenţia inculpatului că în caz de nerespectare, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere şi a obligaţiei mai sus stabilite, precum şi în cazul comiterii de noi infracţiuni se va dispune revocarea suspendării, conform art. 96 Cp. In baza art. 274 al. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la 600 lei cheltuieli judiciare către stat”, mai arată magistrații. 

Citește și: Au băgat marfă ”nouă” la Chic Ville. Patronul de la Diesel s-a ascuns de polițiști printre bibelouri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *